az oviskoláról

szóval a pulyák ugyanoda járnak, ahová tavaly, csak mivel Samu már nagyfiú, ő az iskolai részbe (reception classba, egészen pontosan), ezért neki már rendes, strukturált órarendje van 40 perces órákkal.

egyenruhát kell hordania, iszonyú helyes benne, valahogy hirtelen éveket öregedett. felelősségteljesen viseli, és nagyon boldog. éjszakánként kacag álmában (eddig háromszor <3).

az iskolatáskájába kellett szereznünk egy tolltartót (színesekkel, grafitokkal, radírral, hegyezővel, ragasztóval, ollóval – a szokásos), és két mappát. ennyi. az egyik a görögnek (tanul görögül is 😀 ), a másik az írós-olvasós-matekos mappája. reggelente, amikor megérkeznek, egy dobozkába beleteszik az ivósukat, egy másikba pedig a mappát. aztán rohangálhatnak az udvaron. hétfőn és pénteken van wake&shake, ami annyit tesz, hogy 4-5 hatodikos diák kiáll az udvarra, és valami jó kis zenére lenyomnak egy koreográfiát, amit betanultak, aki akar, csatlakozik hozzájuk – mi szoktunk 🙂 (legalábbis én, a férj csak mosolyog).

az iskola adja a diáknaptárt, ami kvázi üzenőfüzetként/ellenőrzőként is szolgál, ebben benne vannak az öltözködési szabályok, egy “szerződés” a szülőkkel és a diákokkal, mindenféle egyéb hasznos információ (pl. periódusos rendszer, vagy terület-térfogatszámítós puska). a tanítónéni mindig beleragasztja az adott heti tudnivalókat.

2017-05-08-14-33-22.jpg

kapott írásfüzetet is. a házit mindig fánymásolt papírokon kapják, ha ellenőrizték, hazahozza, és itthon lehet gyűjteni. van “olvasónaplója” is: mindig kap valami egyszerű, pár szóból álló könyvecskét, azzal itthon gyakorolunk, és felvezeti a tanítónéni egy füzetkébe, hogy mit olvasott, és mit beszélgettek(!) róla.

Minden héten díjat osztanak: pupil of the week. A héten a mi fiunk lett az! rém büszke volt magára “anya, van egy papír, amit csak a jó gyerekek kapnak, Miss Maria azt mondta, hogy én fogom megkapni!” – és másnap jött, nyakában egy éremmel, a mappájában pedig a kissé viseltes “papírral” (oklevéllel), rajta, hogy: “Samu nagyon jól beilleszkedett a csoportba, mindenki szereti, és örülünk, hogy velünk van”. (meg “anya, azt ism ondta az óvónéni a többieknek, hogy “guys, ti már milyen régóta idejértok, samu csak két napja van itt, mégis jobban tuja a szabályokat” 😀 ) Hát aaaaawwwwwww.

Imádnak járni mindketten egyébként, reggel ugranak az ágyból, ilyen még sosem volt, de csak egyszer aludtunk el (tegnap). mindig beérünk 7.45 körül, és még van idejük rohangálni a többiekkel – a barátok a mai napig úgy örülnek nekik, mintha nem akarnák elhinni, hogy tényleg itt vannak. Csak úgy repkednek a puszik és csoportos ölelésekbe burkolóznak, összebújnak, mint a méhecskék, és az óvó-tanítónénik is imádják őket. Rozi óvónénije minden nap elmondja, hogy mennyire jó, hogy ott van, igazi napsugaras boldogságbomba, és milyen magabiztos, boldog kis jószág, és milyen szépen beszél angolul (őket is szórakoztatja a brit VS amerikai kiejtésével). Már ő is egyedül megy be, nem engedi, hogy elkísérjük. Néha visszajön értünk, mert nem éri el a kilincset 😀

És egészen tegnapig sikerült semmit nem elhagyni (illetve de, a sötétzöld cerkát valaki kölcsönkérte és nem adta vissza). Tegnap az egész tolltartóját ottfelejtette valahol.

De olyan pillangósan jó, együtt vagyunk, süt a nap, tudom, hogy a gyerekek jobb helyen nem is lehetnének, néha még internet is van itthon, kimondhatjuk, hogy szar lesz hazamenni. De ezt akartuk, hát most megkaptuk (viszont hátha kapunk újabb lendületet az emigráláshoz végre).

 

 

Kategória: élünk | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) az oviskoláról bejegyzéshez

  1. mesemondo szerint:

    Azta! Mennyire más minden…
    Élvezzétek ki minden percét!

TAPSOT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s