a kialvatlanságom oka

pedig, hogy a lányt hetek óta rémálmok gyötrik, azt mondja, embereket lát maga körül, és hívogatják, el akarják vinni.
tegnap már odáig jutottunk, hogy “anya, bárcsak tudós lennék, akkor kitalálnám, hogy mindig csak nappal legyen, sose legyen éjszaka, mert nem merem becsukni a szemem“.

a szívem szakad meg.

Kategória: élünk | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

9 hozzászólás a(z) a kialvatlanságom oka bejegyzéshez

 1. cipzar szerint:

  Szegény borsószem!!!
  Nálunk volt hasonló, végső elkeseredésünkben azt csináltam, hogy a tabletet az ágya végébe rakta, hogy ha lefekszik, épp lássa, de azért inkább be-becsúkódjon a szeme tőle, és valami feszültségmentes dedós mese ment rajta alig hanggal, mert a másik már aludt. És úgy sikerült sírás nélkül becsukni a szemét.
  De ez rettenetes lehet szegénynek….
  Meg irányított meditációt is csináltunk, azt nagyon szerették, szeretik, de ilyen félelmetes rémálmokkal nem tudom, fel tudja-e venni a versenyt….

 2. orsolya szerint:

  mi is próbálkozunk sok mindennel… az elalvás megy is, csak utána, hajnalban – egy éjszaka akár többször is felébred, vagy hosszan, 1-2 órán keresztül retteg. 😦
  már ott tartunk, hogy a férj majd talán külön alszik, hogy hátha az ő szorongásait (most vannak) veszi át a lány, és amiatt érzi rosszul magát. nemtudomnemtudomnemtudom.

 3. orsolya szerint:

  az irányított meditációt amúgy hogy? köszi!

 4. cipzar szerint:

  A cosmic kids yoga-nak vannak meditációi a youtube-on, onnan csináltunk párat, de aztán a végén csak ilyen saját mese lett, amiben benne van a kedvenc meseszereplők, és nulla feszültség.
  A legjobb az volt, és a meditációhoz legközelebb álló, amikor egy téli mesét kellett elképzelni. Becsukod a szemedet, és akkor látod magad előtt a kikapcsolt tévét, annak a fekete képernyőjét. Bekapcsoljuk a tévét, és látjuk magunkat a balatoni nyaralóban, éppen ebéd után van, és a nagy üvegajtón kukucskálunk ki a balatonra. És mit látunk, egy huncut hófehér hópehely táncol az égből a föld felé a játszótérnél. Elnézümk a kacsák felé, ott két huncut hófehér hópehely táncol az égből a föld felé, aztán 3, aztán 5, aztán 10, aztán megszámlálhatatlanul sok. Felöltözünk (azt is egyesével elmondtam, mit veszünk fel), kint nevetünk, táncolunk, ilyesmik, aztán apa kihozza utánunk a szánkót, a gyerekek felülnek rá, a felnőttek húzzák. Szánkózás közben találkozunk Borival, Bogyócákkal, a Mancs őrjárattal és a Kratt tesókkal, mindenkit egyesével meghívunk magunkhoz. Elfáradunk, hazamegyünk, levetjük a hideg tuhákat, otthon meleg van, iszunk forró vsokit és kakaót, eszünk frissen sült kürtöskalácsot, így a pocakunkban is jó meleg van, összebújunk a barátainkkal a kanapén, akiket nagyon szeretünk, és így a szívünket is melegség járja át, és a sok szeretettől és melegségtől elnyom bennünket az álom, és olyan szépet álmodunk, mint még soha előtte.
  De először tisztázni kell a szabalyokat. Ha elkezdem a mesét, senki sem szólhat közbe, csendben kell lenni, mert különben kimegy a fejemből a mese. Utána vsöndben kell folytatni a mesét mindenkienk a saját képzeletbeli tévéjén. Légzőgyakorlatokkal kezdünk, kifújjuk a szánkot a rosszat, a félelmet, az izgalmat, beszívjuk az orrunkon a jót, ellazulunk….

 5. cipzar szerint:

  Eleinte jól működött, de aztán vérszemet kaptak a büdös kölkök, és már annyi szereplőt kellett volna megjegyeznem, mint egy hadsereg….

 6. cipzar szerint:

  De a férj feszültségével lehet, hogy igazatok van: amikor én nagyon nem tudok aludni au idegtől, azt Lencsi mindig átveszi.

 7. mesemondo szerint:

  jajjaj, remélem, hamar megoldódik és kiderül az oka is.

TAPSOT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s