plukkido – a csodaszer

mostanában akadt elég nyűg a gyerekekkel, a lány elszemtelenedett és követel kérés helyett (még mindig nagy hangja van, és nem fél használni), a fiú meg például nem hajlandó felvenni a cipőjét. azt beszéltük, hogy majd ha ötéves lesz, felveszi.
már azt hiszi, hogy ötéves (a magyarországi szülihétnek köszönhetően), és mégsem, már olyan trükköket is kitalált, hogy egymásra adják rá a cipőt.

aztán most újra feltettem a hűtőre a plukkidót (ez egy motivációs játék, mágneses, a hűtőre kell pakolászni. akit érdekel, itt olvashat utána.) van egy zárt fb-csoport, ott lehet kérdezni, sztorikat olvasgatni – és hetente megosztanak egy-egy manólevelet, amit a mágneses kismanók írnak a gyerekeknek, és a segítségüket kérik ebben-abban.

pl. nálunk most az a keretsztori, hogy Prézli, a kismacska felmászott a fára, de nem tud lejönni. ha viszont Samu felveszi a cipőjét ügyesen, akkor egy kis barátja visz neki lufit, amin aztán ágról-ágra leszökdécselhet, ha pl. a Rozi szépen kér valamit/bocsánatot kér, vagy ha Samu nyígás nélkül megy oviba. most ezeket gyakoroljuk, és olyan helyesek.

miután felolvastam nekik a mesét, és megbeszéltük, mit várunk tőlük, samukám ki akart menni az erkélyre. nem akartam engedni, mert bazierős szél fúj, erre elszontyolodott, hogy akkor ő most nem veheti fel a cipőjét, és akkor a kiscica később tud lejönni. 🙂 (felvehette, kimehetett). és az esti mesénél is boldogan újságolta, hogy lett cicájuk, meg minden.
a játék megvan tavaly óta, csak nem tudtunk vele mit kezdeni, mert én béna vagyok az ilyen csudálatos történetekhez, de most, hogy vannak ezek a manólevelek, újra megpróbáljuk.
egyelőre csillagos ötös.

Kategória: élünk | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) plukkido – a csodaszer bejegyzéshez

 1. K szerint:

  Néhány hónapja én is nagyon szemeztem a Plukkidoval, de arra jutottam, hogy 1. én nem/sem vagyok ügyes ezekben, ráadásul kitartó sem (2), a kölkök meg még kicsik hozzá (3), de most újra beleültetted a bogarat a fülembe. 🙂

  • orsolya szerint:

   amikor megvettem, felpakoltam a hűtőre, és mozdulatlanul ott volt minden majdnem egy évig 😀 néha pakolászták a szomszéd gyerekekkel, aztán most mesélte a szomszéd, hogy kitakarítottak a hűtőnk alatt (pókot üldöztek), és találtak egy csomó kis korongot – és eszembe jutott, hogy talán újra elő kéne venni. a manólevelek nagyon sokat segítenek, és tényleg klassz kis támogató csoport van a facebookon, a “pszichológus válaszol”. 🙂
   amúgy rozi 3 éves, igyekszik ő is, szóval talán nálatok is már csak a kicsi kicsi hozzá.

TAPSOT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s