ezmegaz

a samu például már tud jamaikaiul.
– listen me, mummy. me like rosie. me like daddy. me like my mummy.

aaawwwwwww.
amúgy az oviban pont a héten mondták, hogy megvolt az az áttörés (3,5 hónap után), amire általában fél évet várnak, és most mindketten aktívan, szavakkal is kommunikálnak. és itthon már samu is szokta kérni, hogy angolozzunk. ez jó, örülés van.
*******************************************************************
a lányt meg felfedezték. kiderült, hogy az egyik óvónénije civilben a szovjetunióból (vagy bulgáriából) idetelepített kém edző, az utánpótlással foglalkozik, 6-9 éves lányokkal, versenyre is hordja őket meg minden, de szerinte a róza annyira érett, hogy el kéne hordanom RSG edzésre, mert az magyarországon úgyis menő még mindig, és bárhová költözünk, azonnal csatlakozni tud egy közösséghez*. meg amúgy is, she’s already a dancer, mondotta. (tényleg az, de hát na).
szóval tegnap elvittem edzésre, és meg is lepődtek, mikor megtudták, hogy még nincs három éves, mert ugyan szinte végig fogta a kezem, de mindent csinált ügyesen, amit kértek tőle. hát ez van, sok döntést kell hoznunk még, hogy akkor hogyan tovább, akarjuk-e, hogy menjen, az heti háromszor másfél óra plusz az utazás, és akkor nincs tovább alszom délután, meg esik az eső, nem megyek. ugyanakkor láttam rajta, mennyire boldog volt, és ügyes, elfogultság nélkül mondom.** ugyanakkor tökre ráérne még, én nem akarok élsportolót csinálni belőle, a férj se. ugyanakkor ha tényleg ez a sorsa, akkor hadd csinálja. ugyanakkor ha tényleg ez a sorsa, megtalálja később is. ugyanakkor féltem samut, nem akarom túlsztárolni a lányt emiatt.

*szerintem tizenéves lányoknál kevés rohadékabb közösség van.
** volt feladat, amit a tíz kislányból hárman tudtak megcsinálni, köztük a rozi. pedig a többiek sokkal nagyobbak voltak.

IMG_20160207_230255

miután megmutatták neki, hogy kell ülni.

********************************************************************

voltunk ma ikeában, ezek húsz percig pörgették egymást a LÖMSK (nanu-nanu) székben, és közben feltalálták a twistert.
van ez a szőnyeg, TASTRUP, ezen volt a LÖMSK. pörgették egymást egy darabig, aztán a pörgető megmondta, hogy melyik színre kell állni, és melyik színre kell tenni a kezet. irtó helyesek voltak.
aztán a rózit inzultus* érte a játszóházban, samu nem látta, de még mindig nem tudta feldolgozni szegény, őt jobban megviselte, mint magát az áldozatot.
*egy dühöngő hétévest vittek ki a játszóházból. megütött egy felvigyázót. aztán elhajított egy bazi nagy pecsétet, nem nézte, hova, de a széplányom széparcát találta el. szerencsére akkor már pont ott voltam érte, egymásra vártunk épp, így viszonylag hamar meg tudtam vigasztalni. aztán még megütött egy felvigyázót, és utána az aprócerkákkal teli vödröt még jól lehajította a földre. és utána megmarkolta a süteményünket, míg a cipőt adtam a rozira, és széttrancsírozta, és nem akarta visszaadni (pedig ha kér belőle, kapott volna). na, ekkor mondjam az anyjának egy olyat, amiben volt egy fucking little monster is, nem vagyok rá büszke, de elszakadt a cérna. a nő meg csak a seggére húzott kettőt és ezzel elintézte. itthon azon gondolkodtam, mekkora rohadék vagyok, mert mi van, ha beteg volt a lány, autista, ilyesmi. de aztán arra is gondoltam, hogy az anyukája helyében legalább bocsánatot kértem volna, és elmondom, hogy beteg, nem igazán tehet róla. meg főleg nem hagyom ott képzetlen idegenekre akármennyi időre. amikor a rózihoz vágta a bélyegzőt, rájuk hívták a biztonságiakat, de végül nem küldték ki őket.

na mindegy, ez nem volt szép a délutánban. de azért összességében egy jó nap volt. 🙂

Kategória: élünk, hosszúhétvége Diténél | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

9 hozzászólás a(z) ezmegaz bejegyzéshez

 1. kebrigi szerint:

  Hu de nagylany a Rozi…. ;-O 🙂
  Es milyen jo nekik ez a jamaikai tudas 😉
  Nem hosszabbitjatok meg a kintletet?

 2. mesemondo szerint:

  Először csak a képet láttam, aztán olvastam a bejegyzést, de már az alapján mondtam magamban, balett kell ennek a lánynak, nos, majdnem. Csodaszép, a haja nagyon bejön nekem, és ha ilyen kis korban kezdi, akkor sokkal többre tudja vinni, később már csak merevebb lesz. Kíváncsi vagyok, hogy döntötök.
  Amúgy meg szimplán nagyon helyes gyerekeitek vannak. 🙂

  • orsolya szerint:

   🙂 köszönöm.
   egyébként azt is akarták, hogy heti kettő balettre hordjam meg három rsg-re, de aztán abban maradtunk, hogy a balettet talán majd jövőre, mert ott végképp ő lenne a legkisebb, meg egyszerűen sok lenne. bozsik yvette is a szülővárosunkból indult, balettet (ot?) otthon is találunk majd szerencsére 😉
   (amúgy pont a rugalmasság-vesztés miatt gondoltam én is, hogy vigyük, a férj meg a lustasága miatt, hogy ne. 😀 de… de tényleg annyira táncos kistündér, hogy kár lenne nem megadni neki a lehetőséget. szerdán az egész család elmegy edzésre – a férj megnézi, én meg azt, hogy a samuval mihez kezdünk, míg a lányt görgetik, mert bizony néha lesz, hogy a férj épp dolgozik, mikor menni kéne. én amúgy szeretném vinni. talán nem olyan intenzíven még, hogy heti három edzésre, de jó lenne, ha járna.)

 3. cipzar szerint:

  Megmondom őszintén, én is vinném. Mert ez tényleg az a sport/ művészet, amit el kell kezdeni korán, ha lehet. Aztán ha úgy látjátok, hogy túl sok neki, vagy nektek, vagy valami, akkor abba lehet hagyni, és el lehet kezdeni újra később is, másik élethelyzetben, nagyobb gyerekkel, de amíg élvezi, amíg szereti, én vinném.
  Pedig hát tudod, mi nem vagyunk a korai terhelés hívei, de ez más….

  És naaaaaaagyon büszke vagyok rá(tok)!

  • orsolya szerint:

   tudod, hogy mi sem terhelnénk őket mindenfélével… meg is lepődtem (és rémültem), amikor kiderült, hogy ezt pl. véresen komolyan veszik az edzésen, nem csak tinglitangli táncikálgatás megy, hanem konkrétan az igazi versenyző-utánpótlással foglalkoznak…

 4. cipzar szerint:

  Meg hogy a tánc, a mozgás az később is menedéket jelenthet majd számára, még felnőttként is, úgy, mint a zene…
  Én nagyon boldog lennék, ha tudnánk, mi milyen menedéket adhatnánk a kölköknek….

TAPSOT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s