mindenféle benyomások

első nap az óvodában.
én a lánnyal, férj a fiúval.

róz az első órában tapadt, mint egy kis matrica. aztán jött a (gömbölyű) náci kiképzőtiszt kinézetű és hangú néni, aki síppal terelte a gyerekeket tesiórán, és róza elalélt tőle, főzött neki kávét a kisházban, együtt mosták meg a babát (akiről kiderült, hogy lány, mert puncija van – ezt értette a kiképzőnéni is, bele is pirult 😀 ), aztán megbeszélték, hogy gomba a jele és van zebrája a lánynak, amit a bölcsijében kapott ajándékba, ilyenek. vagyis mindezt a rózi mesélte, az összes csúf családi titokkal együtt, még jó, hogy magyarul és nem értették.
ebédidőben szóltam a lánynak, hogy elmegyek ebédet rendelni, mondta, jó, és onnantól kezdve már egyedül rendezte a dolgát. nagyon ügyes volt, puszival búcsúzott a néniktől és a gyerekektől is.

samuról nem sokat tudok, csak annyit, hogy szót fogadott és kapott matricát is, amiért ügyes volt. megbeszéltük, hogy holnap már egyedül úszik.

megvan az első szülinapi bulis meghívásunk is, vasárnap megyünk – szerencsére mindkettő hivatalos, mert a férj dolgozik, és nem tudtam volna megoldani a felvigyázást (hol vagy, mama?!)

nincs délutáni alvás – ez nekem mindig döbbenet, 1.30kor végeztek, róz az autóban kidőlt, sok volt az új infó…

az egész udvar gumilappal van befedve (vagy hogy hívják, ami mostanában a játszótereken van a régi jó kavics helyett), és a másik, amitől nem térek magamhoz, hogy nem kell váltócipő. a koszos, köpetbelépős kis tappancsaikkal vannak odabenn a szobában, dörgölőznek a szőnyegen egymáshoz meg a plüssállatokhoz. B.L.Ö.E.

a büfét mr theo vezeti, nála kell megrendelni minden nap az ebédet. az egész a szívtipró gimire emlékeztet, egy alumíniumasztalos-székes, amerikai konyhás ebédlő (aztán lehet, hogy ott nem ilyen volt, de valahogy ez jutott eszembe róla). kicsit lepukkant, pörög a felső ventillátor, a bácsi folyton izzad (nyilván, a sokfokban még főz is), egy kockás füzetbe írja a rendeléseket (van hitel, én ma elfelejtettem pénztárcát vinni, mégis adott a gyerekeknek enni, sőt, még egy kólát is kaptam). a család többi tagja is ebédelhet ott egyébként.

Kategória: hosszúhétvége Diténél, VÁNDORcirkusz | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

TAPSOT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s