a férj szerint túlreagálom

nyalarunk a balatOn.

mármint a két gyerek, meg én. a férj kvázi barátaival.
menstruálok.

egy másik családdal lakunk közös faházban, mosdó-konyha mindenkivel közös, egy nagy külön faházban.

mesélek a reggelemről.
rózi hajnali háromkor álmodik valamit, felkel, papucsot húz, és közli, hogy ő éhes és elindul a konyhába – mint említettem, az külön faházban van.

a gyerekek felébrednek. egyik nem éhes, a másik igen. csinálok reggelit másiknak. nem jó, kiflit akart, nem zsömlét. nincs kifli. ordítás van. megeszi. addigra egyik is megéhezik. míg egyik kenyerét kenem, látom, hogy másik terpeszben áll a faház előtt. pisilni kell? szerintem már nem, jön a válasz egy félidegentől. lerakom a kenőkést, közben egyik kiabál, hogy éhes vagyok, éhes vagyok, a másikat derékon ragadom, beviszem a faházba, és rántom le róla a szerintem pisis bugyit. de a bugyiban meglepetés is volt, nem viccelek, amikor azt mondom, hogy könyékig lettem szaros, a körmöm alatt is. fasza. rohanok a szarral a budiba. a bugyit bedobom a csapba, kimosni nincs időm. szaladok vissza a faházba. addigra térdig szaros a lány, de legalább az ágyra nem mászott fel. őt is kivonszolom a tusolóba – mondtam már, hogy samu még mindig nem kapott enni? közben valaki ment pisilni, hallom, vinnyog az anyjának, hogy kakis bugyi van a csapban. az (már az anyja, nem a kakis bugyi) visszaszól, hogy nem elférsz tőle? de elfért, senki nem mosta ki helyettem.

most, hogy már kellőképp leizzadtam, befejezem a kenyér megkenését a samunak, aztán elosonok zuhanyozni, rettegve, hogy nehogy a lány közben nekiinduljon az innen 50 méterre lévő balatonnak. a samu szerint büdös van az ebédlőben (első nap tényleg az volt), ő ott nem hajlandó enni, csak odakinn.

mindegy, túljutottunk a zuhanyon. csak mi vagyunk, a többiek kalandparkba mentek – na, emiatt is volt ordítás, de én oda két ekkora gyerekkel egyedül nem tudok elmenni. helyette elmentünk sümegre.

ott jó volt, leszámítva, hogy pisilni a mozgássérült mosdóba mentünk, mert hová férek be két gyerekkel, ugye, és akkor a samu egy stratégiai pillanatban fogta magát, és többszöri tiltás ellenére sarkig nyitotta a vécéajtót, mert szerinte büdös volt (nem volt, egyáltalán). mint említettem, menstruálok. a mozgássérült vécéket meg ismerjük, mekkora a távolság a vécé meg az ajtó között. nem értem oda, nem bírtam megállítani. egy apuka látta is, hogy a vécé fölött lebegve pisilek a kibaszott fájós lábammal, a többit meg mindenkinek a fantáziájára bízom. ha magától nem nézett volna oda, biztosan én hívtam fel magamra a figyelmet a kiabálásommal (kihozott a béketűrésemből a gyerek, na). valószínűleg a retinájába égett a látvány.

utána hazajöttünk, a kocsiban aludtak húsz percet. aztán mentünk fürdeni. ott a fiam bicajjal előresietett, a lányom megmakacsolta magát és csakazértis megnézett minden fűszálat. mint kiderült, a tampon nem tamponált eléggé. és persze tömeg volt. meg kellett keresni a samut, ehhez rángatni kellett a rozit, majd visszarángatni a két üvöltő gyereket a szállásra.

arról meséljek-e, hogy milyen egyedül a két gyerekkel a balatonban fürdeni, ugye nem kell.

nekem ez az egész nem nyaralás, hanem egy szűnni nem akaró stresszforrás. sztresszelek éjszaka, mert a róz műsorozik és nem tudnak aludni miatta a többiek. stresszelek nappal, mert félek, hogy elvesznek a tömegben, vagy vízbe fúlnak, vagy épp csak rossz napjuk van és visítanak. stresszelek este, hogy miért nem alszanak már (mert persze nem alszanak), mikor nekem dolgoznom kellene (van, amit nem tudtam lemondani).

és amikor sírva felhívom a férjet, hogy nem érdekel, ha többet ide nem jöhetünk, mert úgysem akarok ide jönni soha többet, eleve utálom a balatont, a faszér nekem kell végigküzdeni ezt a hetet, szóval amikor felhívom, akkor megkapom, hogy én vagyok inkompetens, és túlreagálom.

vessetek a mókusok elé.

Kategória: élünk | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

20 hozzászólás a(z) a férj szerint túlreagálom bejegyzéshez

 1. kebrigi szerint:

  Ezt a meglatast imadom. Hogy tulreagalod. Mintha az en ferjem lenne a tied is. Baszki, egy anyjuk volt ezeknek mind.
  A minap, miutan 1 napja a budos kanikulaban rohadok az energiavampir es -bomba 4 evessel, Sz vegre itthon volt (idonkent hetvegen is dolgozik, vagy csak szimplan este keson er haza), en a segguket is kinyaltam (=mindent a szajuk ele raktam, epp csak nem ragtam meg a falatot helyettuk, 7 honapos terhesen, 40 fokban, huzodo derekkal, kialvatlanul, nyugosen), es ilyet szol: “ez most olyan jo, mintha nyaralnank, nem?”
  De baszki, pont olyan jo.
  Es nemsoka en is megtudom, milyen lesz 3 hajcsarral…..
  Respect!

 2. kebrigi szerint:

  Ja, es debezzeg, amikor szova teszem, hogy talan megis neki kene tgyas-on meg gyeden itthon maradni 2 gyerekkel, mert igy anyagilag (is) jobban jarnank, akkor mit mond?
  Hogy aaaaa, kizart, semmi penzert, o nem csinalna ezt vegig….
  Hat kabbe.

  • orsolya szerint:

   nálunk egyébként a férj volt gyeden, de nálunk más, mert egyébként is én maradtam itthon, mert én itthonról dolgoztam. így mindenki dolgozott, csak nálam még a gyerek is itthon volt – persze anyukám meg tesóm sokat segítettek azért, de akkor is.

 3. katityka szerint:

  Ja hat tudjuk h mindent te reagalsz tul es mas csak jot akar mindenkor…(feel the irony)
  Komolyan: huzz el onnan…ez senkibek nem nyaralas. Ferj miert nincs jelen?

  • orsolya szerint:

   mert kötelező munkahelyi elfoglaltsága van (tényleg kötelező, ez majd egy későbbi epizódból kiderül, hogy miért. vagy ha kíváncsi vagy, privátban megírom 😀 )

 4. mesemondo szerint:

  Uhh, hát olvasni is rémisztő volt…

  • orsolya szerint:

   köszönöm, szerintem is rettenetes. bár jövőre biztosan nosztalgiával gondolok majd erre is (nem)

   • mesemondo szerint:

    Nem hát… Asszem nekem a felénél eldurrant volna az agyam, főleg menstruáció közben, sőt, mondok mást, magamat ismerve ezt így be sem vállaltam volna. Egy hős vagy, egy extrém bajnok, és valószínűleg sokkal lazább, mint én.

 5. jikka szerint:

  jaj, nem irigyellek kicsit sem :-/

 6. zebranyul szerint:

  Együttérzésem, és nem, nem reagálod túl. Ez totál szívás kategória.
  (Megjegyzem, a férj holnap indul a két gyerekkel a Bakonyba sátrazni. Kérdeztem tőle, hogy tutira mindkettőt viszi-e, mert szerintem ez azért hardcore lesz. De sértődött fejjel kijelentette, hogy neki nem probléma a két gyerek egyszerre…. Hát jó, legyen!)

 7. cipzar szerint:

  Én semmiféleképpen nem megyek a kettővel együtt vízpartra. Egyszer a Gazsi merült el a vízben úgy, hogy fél méterre álltam tőle, és letöröltem az izzadtságom az arcomról, és nem vettem volna észre, ha Géza nem szól, máskor (többször) meg aLenke merült meg, mert ő meg azt hiszi, kurvára tud úszni. És mindkét alkalommal ketten voltunk két gyerekkel és így is. (Persze, senkinek nem lett semmi baja, meg perzse, kell, hogy szokják, de nekem ez túl sok).
  Ez kurvára szívás, én sem bírnám. De ez most nektek két hét, nem?!
  De azért, tudod, mindig az első egy-két nap a legszarabb a nyaralásokban gyerekekkel ( első este mindig bőgök, hogy miért nem maradtunk otthon, miért szívatom magam, és mi a fasz jó nekem ebben az egészben), aztán egy kicsit belerázódtok mindannyian.
  De szerintem cuccolj fel, és gyertek el hozzánk. Itt vastagok a falak, nem kell szresszelni, ha bömböl/ visít/ nyafog valaki, nem halljuk. Gyertek!

 8. cipzar szerint:

  Balatonedericsen van valami Afrika park,a mit nekünk ajánlottak, ott is lóghattok, ha kell, meg a badacsonytomaji strand meg viszonylag kicsi és átlátható, Tapolcán meg lehet sétálni egyet a tó körül, meg van játszótér, meg egy délelőttnek vagy délutánnak az is jó, meg Tapolcán a tónál van olyan étterem, aminél van játszósarok kialakítva, úgy viszonylag nyugisan lehet enni-inni.

 9. K szerint:

  Az én férjem azt szokta mondani, hogy nem vagyok elég rugalmas…
  Ő bezzeg elég rugalmas ahhoz, hogy amikor egyetlen egyszer magára hagytam egy fél napra+estére a gyerekekkel, akkor egyik sem aludt délután, mert nem AKARTAK. 😀 A kicsi 7 hónapos.

  (Amúgy ma a strandon többször eszembe jutott, hogy nyugi…Orsolyának tuti szarabb. 😉

  • orsolya szerint:

   😀 (tőled lehet meghívót zsarolni? írtam még régen, de nem kaptam… 😦 )

   • K szerint:

    Nem. 🙂 Mert még mindig nem jutottam odáig, hogy meghívókat küldjek. Amúgy valószínűleg inkább nem lesz jelszavas. Nincs nekem ilyesmire időm=lusta vagyok, mint a föld. Meg úgysem írok semmit.

 10. moki néni szerint:

  a menstruációt miért nem lehet elzárni nyárra, tényleg? Jó tudom, legyek terhes, meg vannak gyógyszerek, de ez valóban extra szívás gyerek nélkül is. 😦
  jaj, orsika, ((())) kitartás, innen a 32 fokos lakásból.

TAPSOT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s