sosem fogom megszokni

hogy már abban a korban vagyok, hogy a nálam fiatalabbaknak is bőven gratulálnak, ha gyereket várnak. miközben én a saját osztálytársaimról azt gondolom, hogy gyereke lesz, noooormális?

aztán rájövök, hogy nekem is van már kettő.

Kategória: élünk | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

14 hozzászólás a(z) sosem fogom megszokni bejegyzéshez

 1. mesemondo szerint:

  Nekem az a nagyon furcsa, amikor látok olyan korú lányokat, mint mikor én mentem férjhez meg szültem az elsőt*, és akkor én magunkkal kapcsolatban kérdezem, hogy Te jó ég, hogy a csudába mertünk ennek az egésznek annak idején nekivágni???

  *Szóval hogy milyen nagyon fiatalok

 2. jikka szerint:

  és akkor most gondolj bele, hogy a nővérem nagylánya (aki ugye akár az enyém is lehetne, lévén ikrek a nővéremmel) meg már elmúlt annyi, mint a nővérem volt, mikor ő született, jövőre férjhez megy, én meg még mindig ott vagyok leragadva, hogy mikor lettek az enyémek akkorák, amekkorák, borzasztó.
  én például már nem is gondolkodom ilyeneken, mert ha mégis, akkor arra kellene gondolnom, hogy esetleg talán lehet, hogy megöregedtem? de az meg nem lehet, mert tizenhat éve úgy döntöttem, hogy nem öregszem meg soha 🙂

 3. moki néni szerint:

  jó, hát nagyanyám annyi idős volt, mint én most, mikor nagyanyává lett 😀 sőt, egy évvel fiatalabb. (ő 21 volt, mikor anyámat szülte, anyám 19,5 amikor engem).
  szerinted? 😀

 4. tollampapírom szerint:

  Nekem még nincs gyerekem (35 vagyok), de van olyan osztálytársam, akinek már kamasz fiai vannak. Őket látva nekem meg az szokott eszembe jutni, milyen fura, hogy ő már túl van mindezen, ami nekem még csak lesz (ha lesz), és szokta is mondani, hogy neki is fura, hogy pár év és a fiai kirepülnek.

  • orsolya szerint:

   egyidősek vagyunk. 🙂 nagyon fura, pont a minap gondoltam ilyesmire, meg arra, hogy milyen felnőttes már, hogy vacsorát főzök… 😀 kb. itt tartok agyilag.

   • tollampapírom szerint:

    🙂 – bírom ezeket a vicces szövegeidet! Milyen felnőttes már, hogy vacsorát főzök!

    • orsolya szerint:

     ó, pedig ezt nem is szántam viccesnek, őszintén így gondolom. 🙂 meg igazából mindig elámulok, amikor a nálam fiatalabb szomszédasszony meséli, hogy oldalast süt vacsorára, meg ilyenek. az oldalas felnőtt kaja (én szerintem még sosem mondtam ki, hogy oldalas. sosem vettem oldalast. például ecet sincs a háztartásunkban – ez most a nyári csípések alkalmával pedig jól jött volna, de mindig kaptunk a szomszédból, ahol rendes háziasszony a háziasszony, nem ilyen kis álháziasszony, mint én)

 5. katityka szerint:

  Nekem meg mindig az ugrik be, hogy anyu, amikor ennyi idős volt, mint most én, már egy 15 (tesóm) és egy 9 (én) éves gyerek anyukája volt…

  • orsolya szerint:

   dettó. ezen mindig szörnyülködök egy sort egyébként. mit kezdenék én egy kamasszal… és milyen öregnek gondoltam anyámat akkoriban…

 6. Brigi szerint:

  én azon szoktam elszörnyülködni, hogy azok a gyerekek, akik nemrég még 2-3-5-6 éves totyogók voltak, már nemhogy nagykorúak, de férjek/feleségek, desőt apák/anyák is.
  merthogy a nemrég óta eltelt 15-20 év. basszus.
  és én miért nem vettem észre ezt az időt?
  ja persze, mert ÉN ugyebár nem öregedtem ezidő alatt, csak ők…

  • orsolya szerint:

   hát biztosan csak rajtuk látszik 😉

   volt egy ilyen fotósorozat, hogy idős emberek néztek a tükörbe, és a tükörképük a fiatalkori önmaguk volt, katona, széplány, stb. kezdem érteni, hogy vszeg hetven évesen is harmincnak gondolja magát az ember…

 7. moki néni szerint:

  amúgy is, a negyven az új harminc. (emlékszem, anyám milyen “lelkibeteg” volt, hogy harmincx éves lett – én akkor meg ugye már tizenx éves voltam).
  és az is tök fura, hogy ha mérges vagyok, simán rámondom egy idős nénire, hogy öreglány, vagy még csúnyábbat (igyekszem nem így tenni, de néha kicsúszik), miközben lehet, hogy akár tíz évvel is fiatalabb nagyanyámnál.
  akivel “együtt öregszel”, azon kevésbé tűnik fel (nem feltétlenül külsőre), hogy milyen idős már…

TAPSOT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s