az év anyukája 2014-2024

a vándordíjat legalább 10 évre megnyerte az, aki a benzinkútnál a gyerekkel bemegy fizetni, vesz neki egy kinder tojást, kijönnek, rácsippant az autóra, még átfut az agyán, hogy jé, ez csak egyet csippantott (bezár) nem kettőt (kinyit), kinyitja a kocsi ajtaját, megnyugszik, hogy mégis kinyílik, mert elfelejti, hogy valami légszelepes biszbasz miatt késleltetve zár a központi, a pénztárca-kocsikulcs-telefon szentháromságot egy elegáns csuklómozdulattal az első ülésre dobja, beköti a gyereket, becsukja rá az ajtót, és meghallja, hogy kérem vigyázzanak, az ajtók záródnak KATT.

az év anyukája én vagyok.

mondjuk 5 perc alatt lett ember, aki kipecázta a kulcsot az autóból, és a történtek közben sem a háromévesnek (gyk.: lajának) nem esett bántódása, sem a húszévesnek (gyk.: a mercinek). de éveket öregedtem közben.

Kategória: élünk | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

13 hozzászólás a(z) az év anyukája 2014-2024 bejegyzéshez

 1. Dominika szerint:

  Hűűű és :D. De inkább 😀

 2. cipzar szerint:

  Hű, de jó, hogy nem én voltam. Biztos bőgtem volna nyilvánosan idegességemben…..
  De hát miért kell magára hagyni az anyukákat?!?!?!
  Sajnálom, szörnyű lehetett! Még szerencse, hogy Róz nem volt ott, és nem kezdett el teli torokból bömbölni, csak hogy feldobja a helyzetet…..
  Ja, bár nem is kellett volna izgulni, ha más nem, kitöri az ember az autó ablakát (mondja aki azért inkább bőgött volna….)
  Te egy hős vagy, most már biztos.

  • orsolya szerint:

   nem, nem hagytak magamra! tökre nem is bőgtem, igazából röhögnöm kellett, samu nagyon megijedt, és nem akart kimászni az üléséből, pedig ki tudott volna. de nem nevettem, csak nagyon kellett. és a benzinkutas srác ott volt végig velünk. ő hívott embert is, rögtön tudta, hogy kit kell, mondta, máskor is volt már ilyen, hogy a kulcsot valaki bezárta, mondjuk gyereket még soha senki 😀

   amúgy meg arra jutottam, hogy legfeljebb kitöröm az ablakot, és kiporszívózom, ha már ott vagyok a bezinkúton, így a férjnek, ha három szeme lenne, kettő örülhetne (mert megtankoltam és kiporszívóztam), a harmadik meg sírhatna az ablak miatt 😀

   a kutas srác pedig samu kis bölcsis pajtásának az apukája, szóval még ismertek is, meg minden.

 3. tollampapírom szerint:

  Téged láttalak a benzinkúton? 🙂 Ott egy anyuka bezárta a gyerekét a kulccsal együtt, és kínlódtak rendesen, amíg ki tudták nyitni. Mondták neki, hogy nyugodjon meg, hogy a gyerek (pici volt) ne érezze, hogy baj van. Amikor sikerült kinyitni az ajtót, az anyuka sokkot kapott, nagyon sírt, teljesen kiborult. Arra gondoltam, hogy milyen fura lehet ez az egész anyaság, mert kívülről arra gondoltam, hogy én nem aggódnék, mert max. beverem az ablakot valamivel, hogy kiszabadítsak mindenkit: gyereket, kulcsot. De könnyű kívülről okosnak lenni, ugye.

  • orsolya szerint:

   🙂 ez is ma történt? 🙂 nem én voltam, nem sírtam, csak samukám, ő szegény nagyon, egészen addig, míg meg nem érkezett a flementősereg. én sem aggódtam különösebben, mert pontosan az járt az agyamban, hogy legfeljebb betöröm az ablakot. 🙂

 4. zebranyul szerint:

  Hű, azért még így olvasva is levert a víz…

  • orsolya szerint:

   🙂 annak örültem nagyon, hogy nem a rózi volt benn.
   meg arra gondoltam, hogy ha a samu annyira kutya lenne, mint amennyire nem, akkor biztosan ki tudna mászni az ülésből, és külső segítségre se lett volna szükségünk 😀 de hát az én édes szabálykövető fiam nem mászik ki az ülésből. ❤

 5. brigi szerint:

  orsi, ezen csak azért nem aggódtam, mert tudtam egyrészt, hogy jó vége lesz (mi más lehetne?!), másrészt élveztem a leírás hangulatát.
  örülök, hogy happy end lett (azért ez igazán orsis történet, nem? ;))

TAPSOT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s