nőnap margójára

a nőknek egyenjogúságát követelve követelem én…

úgy döntöttem tehát, hogy az egyenjogúság jegyében:
a) nekem is ugyanolyan jogom van tovább aludni, mint a férjnek, akkor is, ha a gyerekek felébredtek már.
b) a férjnek is ugyanolyan joga hallgatni a nyivákolást és vinnyogást és tiltakozást és anyaarózimegesziazautómozást és töröldkiafenekemezést, mint nekem.

a férj szerint a jog nem kötelezettség.
ennek folyományaképp a titokszobában fél órát tudtam még szenderegni, mert addigra rózi úgy feltekerte a hangerőt, hogy megsajnáltam a szomszédokat.

amúgy meg ez van.

Kategória: élünk | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

12 hozzászólás a(z) nőnap margójára bejegyzéshez

 1. katkukac szerint:

  nahát, dejófej vagy 🙂

  • orsolya szerint:

   jaj, basszus, írni is akartam neked, hogy linkelhetlek-e, és aztán beszippantottak a facebook vicces videói, és elfeledtem.
   de akkor maradhat, igaz? 🙂

   • katkukac szerint:

    persze, ez a legjobb módja annak, hogy egyszer majd híres legyek és meg tudjak élni a blogolásból a gazdag férjem támogatása nélkül is. az egyenjogúság nevében. 😉

 2. cipzar szerint:

  Jó, akkor legyen a joga a kötelessége is.

 3. nem mintha ragaszkodnék bármihez is, de akkor le a karácsonnyal, mert amíg sokszor 640 millió ember él szeretetlenségben, addig az én férjem ne tegyen nekem ajándékot a fa alá. És a húsvétot is törölhetjük, mert (1. egyházi vonatkozás) milliárdnyi ember él még mindig bűnben, hiàba halt meg értünk Krisztus (és ezt egyébként sem értettem soha) (2.népi vonatkozás), még mindig rengeteg nő meddő, sőt, egyre több, szóval az én lányomat csak ne locsolgassák ilyen termékenységi rituálékon.
  Ja, és ne köszöntsünk fel senkit a szülinapján, amíg naponta születnek halva gyerekek, addig nincs mit
  ünnepelnünk.

  • orsolya szerint:

   azért szerintem ez nem ugyanaz. mert ezek ellen nem tudunk mit tenni, míg a családon belüli kizsákmányolás (szándékosan nem erőszakot írtam) ellen igen, ha kicsiben elkezdjük, és mondjuk a fiam is változik annyit az apjához képest, mint az apja a saját apjához képest, akkor szép lassan, az unokáim-dédunokáim generációjának már könnyebb, jobb lesz. mondom ezt úgy, hogy nekem szerintem _annyira_ nincs rossz dolgom. 😉

   • szerintem tehetünk a szeretetlenség ellen, meg a meddőség ellen, meg kb minden ellen. Vagy mellett. de nem akarok egész vasárnap délelőtt kötözködni, csak sztem tök demagógok ezek az ünnep ellenes dumák. Karácsonykor is mindig tele velük a net.

    Közben meg nyilván nem azért vannak ezek, mert csak évente egyszer veszik észre, hogy nők vagyunk. és nyilván pont azért jönnek létre ezek a napok, hogy még jobban felhívják a figyelmet.

    A gyereknap ellen bezzeg senki nem ágàl, pedig van, aki kap egy lufit, van, aki tart egy konferenciát az éhező gyerekekről. Szerintem ezek megférnek egymás mellett. és nem mondanám a lányomnak, hogy gyereknapon nem kapsz fagyit, mert Szíriában egy csomó gyerek elvesztette a családját.

    • orsolya szerint:

     béke! 🙂

     • ok, ok, bocs 🙂 nem veszem én ezt annyira komolyan, mint ahogy az írásból tűnik 🙂

      • orsolya szerint:

       én meg szintén, csak felhúztam magam, hogy tegnap hangoztatta a kedves férj is, hogy így nőnap meg úgy nőnap, aztán aludni meg nem hagyott egyik se. 😀 álmos ember mérges ember.

       • katkukac szerint:

        Lehet, hogy nem jól fejezte ki a szerző, amit a szerző mondani szándékozott 🙂 Engem a karácsony születésnap satöbbivel szemben a nőnap(i virág) azért bosszant, mert a jóféle szovjet munkahőse propagandanapból egészen jól kinőtte magát olyasmivé, amit lehetne valamire használni. Lehet, hogy ezek is nagy szavak, de figyelemfelkeltés, meg potenciális problémák tudatosítása, urambocsá’ információ, oktatás. És ezek helyett van az, hogy “jé, nő vagy, dejó, tessék virág”. Kicsit erős párhuzammal élve, a taposóaknák elleni világnapon mindenki, aki nem taposóakna, kap virágot, de semmit nem tudunk a taposóaknákról meg hogy mit lehetne ellenük tenni?

TAPSOT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s