kérdés

ti hogy magyaráztátok meg a gyereknek, hogy a nagyszülő már nincs többé? és vajon a haldoklóhoz elviszitek egyszer-többször, hogy érezze, hogy nem jól van, és búcsúzhassanak? összevissza viaskodik bennem minden, és persze ehhez még az is hozzájön, hogy a tata mit szeretne, mert imádja őket, ugyanakkor valószínűleg zavarja már a zsivaj. de mindig sokkal jobban lett, ha körülötte voltak.

régebben vszeg ezt is sokkal egyszerűbben kezelték, szívem szerint amúgy vinném őket, de az apám meg hiú is, még most is, őt ne lássa senki így, meg persze ezer más tényező van még, pl. hogy betegek a gyerekek is, én is, az anyám dolgozik, egyedül nem lehet hagyni már apát, de ápolási szolgálat (nem tudom, miért) nem jön ki, a kórházba nem veszik fel/nem hajlandó bemenni/nem tudunk fizetni az orvosnak…*

*ez is, bazmeg, a kemótól napok óta megállás nélkül hány, nem veszik fel a kórházba, mert nincs boríték hely, kiírták a sóoldatot, hogy majd házilag beköti az ápoló, akit most intézünk, és 6000 forint. hatezer. a sóoldat. mocskoskurvageciféregbanda. az. (bocs.)

Kategória: élünk | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

11 hozzászólás a(z) kérdés bejegyzéshez

 1. katityka szerint:

  Úgy sajnálom :-((
  Ölellek!
  (Tesóm férjét sem vették fel sehova, tesóm volt vele otthon táppénzen, bár ő ápolónő. Akkor vették csak fel kórházba, amikor már teljesen magatehetetlen volt. Igen, rohadt szemét mocskos pénzéhes genyadék féreg banda.).

  • orsolya szerint:

   ((())) köszönöm.

   hát ez az, hogy apám 2008-ban lebénult a fél oldalára (mondjuk utána felpendült és ellátta magát, de a sántasága, meg a bal oldali gyengesége megmaradt), és az általános egészségi állapota sem az a remek – eddig havi 25 ezer volt a gógyszere, most két hónapja negyven. szerinted??? na mindegy, már napok óta nem tud felkelni, de még úgy látszik, nincs elég rosszul… anyám nem tud itthon maradni vele, kézenfekvő lenne ugye, hogy én meg itthon vagyok… ilyenek.

  • orsolya szerint:

   tavaly ilyenkor pl. fenn volt a kékgolyóban, hogy majd kap kezelést. hétfőn befeküdt, pénteken pedig úgy küldték haza, hogy hét közben meg sem vizsgálták. nyaralt egy hetet, és kész (mondjuk akkor jött az a rendelet/törvény/akármi, hogy súlyos krónikus betegeket már ne gyógyítsanak, aztán persze ezt eltörölték, de mégis így maradt minden, talán…)

 2. zebranyul szerint:

  Sajnálom nagyon, nehéz erre bármit is mondani. Nem is tennék kísérletet. Ölelés.

  • orsolya szerint:

   köszönöm… végül az lett, hogy elvittem mindkettőt. először apa kérte, hogy csukjuk eb az ajtót, de akis ravaszok nem hagyták, és végül samu bebújt mellé az ágyba, és együtt néztek tévét, és akkor mindenki sírt. csak samu nem, ő a tatájához bújt.

   azt hiszem, kell ez mindenkinek, majd járunk minden nap, mint eddig.

   • jikka szerint:

    én is azt gondolom, hogy így tetted a legjobban (pláne, hogy ahogy írtad, mostanra kórházban van apukád).
    nekünk ez kimaradt, mert eddig egyedül a nagyanyám halt meg, mikor még kicsik voltak a kölkök, hozzá meg nem kötődtek egyáltalán, párszor találkoztak csak, de nem bánom egyáltalán, hogy így alakult (mármint hogy kimaradt a dilemma).
    én attól rettegek, hogy mi lesz, ha anyu megbetegszik, és – tudom, szörnyen fog hangozni – leginkább azt remélem, hogy úgy hal majd meg, mint apukám, akit egy pillanat vitt el az infarktus, és nem szenvedett egyáltalán (állítólag, remélem, tényleg nem), nem akarnám látni, hogy szenved, borzasztó lehet neked is.

 3. cipzar szerint:

  Nálunk ilyen része nem volt a kérdésnek – mármint anyukám nagyon sokáig volt beteg, de konkrétan nem tudtuk, hogy ennyire közel van a vége, amikor meg annyira közel volt a vége, akkor meg azt az 5 napot kórházban töltötte, oda meg nem lehet bevinni gyereket, kérdést megoldották. :S
  Nálunk Géza viszonylag hívő, én meg nem tudom, mi vagyok, de szóval nálunk az van, hogy tata meg mama a Holdon vannak. Apukám még a Gazsika születése előtt halt meg, és az, hogy Tata ott pecázik, az így viszonylag a kezdetektől megvan. Így logikusan Mama ment oda. Dédi (anyukám anyukája, ő tavaly halt meg, Gazsika ismerte, ott volt a temetésen, stb) viszont nem a Holdon van, mert khm…. kissé feszült volt a viszonya apámmal. Na, szóval nálunk valahogy így, Meg mondom, nálunk a temetésen is voltak a gyerekek – a Dédi temetésénél anyám annyira egyértelműnek találta, hogy ott lesznek a gyerekek, én meg annyira nem tudtam, hogyan lenne jobb, hogy akkor anyám eltökéltsége eldöntötte a dolgot. Anyám temetésénél meg már nem is lett volna kire hagyni a gyerekeket…. De nem bántam meg, nálunk ebből nem volt gond, talán azért, mert ez a dolog, hogy bár most a testét ide belerakják a földbe, de aztán néhány nap múlva már tatával pecázik a Holdon, ez szerintem teljesen elképzelhető a gyerekeknek – legalábbis az enyémnek.
  Meg hát ugye én nagy Vekerdy meg Ranshcburg rajongó vagyok (bár amióta van gyerekem, Ranschburg kicsit teljesíthetetlenül gyermekpárti, de még így is szeretem….), és hát ők azt írják, hogy a gyereknek (ahogy mellesleg a felnőttnek is), az az ijesztő, hogy semmi lesz a halottból. De az nagyon. Ők azt mondják, hogy valami legyen belőle – ha fű, fa, virágban lesz benne, akkor abban. Ha a napsütésben és esőben, akkor abban. Ha a Holdon van, akkor ott. De hogy azért valahol legyen.
  Azzal kapcsolatban meg, hogy találkozni a haldoklóval. Hát, neked kell érezni. Szerintem jobb, ha találkoznak, könnyebb megérteni Samunak is, hogy tata nagyon beteg, és ezért történnek ezek a dolgok. Nyilván az explicit végénél már úgysem lesz ott. De amíg ott tudnak lenni, talán kicsit segítenek neked is oldani ezt a nagy sűrűséget, amit ilyenkor van.
  De azért valami megoldás csak kellene, hogy legyen, mert az nem megoldás, hogy neked a két gyerekkel kell ott lenned – két gyerekkel egyedül. Praktikusan elgondolva is, ha valamit csinálni kell, gyorsan, akkor nem tudsz, hát könyörgöm, két ekkora gyerek mellett még sz*rni sem lehet nyugodtan!

 4. mm szerint:

  a temetésre ugye nem viszed őket?

TAPSOT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s