nevekről

már ott tartott a bogyó és babócáért folytatott könyörgésben, hogy édesanya, hadd nézzem meg, hadd nézzem már meg édesanya, majd hirtelen váltott: édes orsi, engedd meg, hogy egyet nézzek (nem engedtem. kis zombit változtat belőle, eyszer elkezdi, és nem akarja abbahagyni, és utána még három napig is azért visít, hiába találok ki szuperebbnél szuperebb programokat-játékokat. vá.)

a lánynak meg azt mondtam: Zoli, idefigyelj. Nem tudom, honnan jött, merre tart, mert azt szegény már megszokhatta, hogy lesamuzom, néha hallgat is rá. nálunk ez egy családi vonás, hogy nem tudjuk, kit hogy hívnak, de mivel majdnem mindenkit majdnem ugyanúgy hívnak, általában jó eséllyel találjuk el. erre mondok neki egy ilyet, hogy zoli. végülis csak azt fogadtam meg, hogy nem fiamozom le, mert azt nagyon utálom, anyámnak a mai napig fiam vagyok.

Kategória: élünk | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

7 hozzászólás a(z) nevekről bejegyzéshez

 1. mimkei8 szerint:

  Nálunk is simán megy Gánoémi..még nem sikerült leSinizni a gyereket, de szerintem csak idő kérdése…

 2. cipzar szerint:

  Nekem a Zoli – szigorúan csak Rozónak mondva – tetszik. Szerintem, valami rosszban sántikálhatott. Megérdemelte.
  (Nálunk a Verda (Verdák?) az, ami zombit csinál a Gazsiból, vagyis inkább agresszív kismalacot, le is töröltem a vinyómról, hogy véletlenül se indíthassam el neki. Minden Disney így járt, kivéve a Micimackókat. Szerencsére.)

  • orsolya szerint:

   konkrétan az hagyta el a számat, hogy “zoli, te meg mit művelsz” 😀

  • orsolya szerint:

   a disney-ket én is igyekszem nem behozni, mástól is hallottam hasonlót (milyen üzenetet kódolhattak a képkockák közé? 😀 ) (mondjuk a herkules meg a tarzan nagy kedvencem)

 3. jikka69j szerint:

  ó hát nálunk mindenki hallgat mindenre (ha nővéremékkel együtt töltjük a napot, az ő három gyerekének a nevére is), sőt ha meghallom, hogy anya, reflexből válaszolok (az utcán mostanában már nem), a nővérem szintén, így aztán ő lett a zsuzsanya, én meg a jikkanya 🙂

TAPSOT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s