a robbanócukor-teszt

a pillecukor-tesztet ugye ismerjük.
a fiam átment rajta. most nem tudom, hogy büszke legyek mint az állat, vagy aggódni kezdjek, mert két évesen szerintem ez nem normális.
az úgy volt, hogy elvittem fodrászhoz, mert már huligános volt a haja, és ebben az ezer fokban csak melegítette. és nagyon ügyes volt, a fodrász nénitől ezért kapott egy egész zacskó robbanócukrot, amit persze izibe fel kellett bontani. kapott is pár falatot, aztán visszahajtottam a zacskót, és a kezébe nyomtam. az autóban párszor megkérdezte: anyukám, mögehetöm? (1) mög hát. én meg megkértem rá, hogy várjunk hazáig. az utcánkban jött elő újra, most már mögehetöm, de nem nyúlt hozzá, csak szagolgatta, megvárta, míg bejutunk a házba (2), keresek egy kistányért, és kiborítom a felét. mikor azt megette, utánam jött a vécébe megkeresett, és mondta, hogy kiborítja a másik felét is. mondtam, jó, ő meg elment és megette.

(1) pár napot a fatornyosban töltöttünk, megfigyeltem, hogy ilyenkor utána jobban ö-zik, bár érzésem szerint most nem jó helyre tette.
(2) az is kalandos volt, mert mikor rájöttünk, hogy nem vittünk kulcsot magunkkal, én átmásztam a kerítésen, felkutattam egy kulcsot, és a kapunál vettem észre, hogy a lakat csak rá volt téve, nem volt bezárva.

Kategória: élünk | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

5 hozzászólás a(z) a robbanócukor-teszt bejegyzéshez

 1. zsoofi szerint:

  Hú, én nem mertem kipróbálni a pillecukor-tesztet az én gyerekemmel. Sztem tuti pofára esés lett volna. Lehet, hogy ha egy idegen néni mondja neki teszthelyzetben, akkor lenne esély, de azért az is kicsi. Nem semmi, mennyire önkontrollja van lajcsikának!
  És (1) fatornyos után persze hogy!, és (2) télleg nem “mögöhetöm”, úgy mondjuk. Furcsa ez a kettős nyelvűség, én azt gondoltam, hogy az én gyerekeim is majd úgy beszélnek, és bár Gazsi tud úgy is beszélni, őzve, de a standard Hungarian a nyelve. Eleinte azt hittem, nem így lesz, de most már szinte biztos vagyok benne, hogy de. Kicsit szomorú is vagyok miatta….
  Na, ma mi is amputálunk hajat (Gazsi fél a fodrásztól, mert 1x, amikor volt, belefújt a szemébe a hajszárítóval (amitől különben is félt, mert hangos – mintha nálánál lehetne bármi hangosabb! hö!), és azóta szó sem lehet róla, hogy elmenjen, hiába mondom, hogy nem fog hajat szárítani a bácsi, ha nem akarja…

  • orsolya szerint:

   ó, de kár, hogy nem beszéli a déli dialektust, pedig milyen édes, amikor olyan pöttömök csinálják…
   sok sikert a hajvágáshoz! Gazsinak olyan szép haja van, de biztos iszonyú meleg lehet ilyenkor…

  • orsolya szerint:

   ja, és lajám iszonyú fegyelmezett, de szerintem néha tényleg aggasztóan 😀 azért örülök ám, mert sokkal könnyebb vele, mintha nem ilyen lenne (azért néha abból is ad ízelítőt)

 2. zsoofi szerint:

  és míg bemásztál a kapun Laja és Rozó szurkoltak, hogy hajrá, Anya?!

TAPSOT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s