A hét fénypontja

ha kedd, akkor belgium. vagy a fiatalabbaknak kiskegyed. szerdáig várok rád, csütörtökön mindjárt péntek, a péntek meg az én napom. aztán jön a szombat délután, vasárnap meg nekidőlök a vaságynak (hö!). de ha hétfő, ha hétfő, akkor jönnek a kukások.

minden héten 3/4 8-kor kinn állunk a kapuban, és várjuk őket. most viszont, hogy bejött a meleg, a délelőtti sétánkat is egybekötöttük a kukásnézéssel. ez annyit tett, hogy 8.35-kor elindultunk az utcán lefelé, róz babakocsival, laja motorral, én meg a két szép lábamon, kinek mit adott a jóisten, ugye. mondjuk a negyedik ház után már laja is inkább a két szép lábán jött, visszafele meg az én két szép lábamon, de erről majd később, aztán végre találtunk árnyékot, és ötpercenként mentünk ki az út közepére, hogy jön-e már a kukaaaaas. aztán végre jött, és pont mellettünk álltak meg, a sofőr bácsi szokásához híven integetett a lajának, aztán elmentek előttünk, és a hátsó bácsik is integettek, mi meg feltűnés nélkül követtük őket egészen az utca végéig (mintegy háromszáz méteren át – kellő követési távolságot tartottunk, a bácsik mégis minden kukánál visszafordultak és integettek). az utca vége előtt négy házzal mi megálltunk, azt hittem, majd visszatolatnak, mert úgy szoktak, de nem, hanem ipszilonnal megfordultak, de az ipszilon száránál kiszállt a sofőr bácsi is, és eltűnt az utca végén található erdőben, itt már gyanút fogtam, lajám meg könyörgőre, hogy de mögnézzük!, aztán mire háromszor elmondta, már szivárogtak is vissza a kukás bácsik, az első még a sliccével volt elfoglalva. aztán beültek mindhárman az autóba, és elhúztak mellettünk, persze megint integettek.
és mi megint feltűnés nélkül követtük őket, ezúttal tényleg, mert nem tudtuk tartani a lépést. lajám megpróbálta, szaladt utánuk, de a nagy igyekezetben összeakadt a lába, és akkorát perecelt, hogy öröm volt nézni (komolyan, ügyesen letette a kezét, és csak térdét súrolta le, pedig a fogát is kitörhette volna), és akkor lett sírás, meg fölvegyelek! fölvegyeleeeeeeek. én meg fölvettem, mert ki tudja, mi jöhet alapon most már mindig van nálam egy karikás kendő, addig azzal árnyékoltam a lányt. és akkor a mintegy ötszáz métert egy brühögő  lajával testemen, kezemben kismotorral, babakocsit tolva tettem meg.

jó volt hazaérni.

 

Kategória: élünk | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

12 hozzászólás a(z) A hét fénypontja bejegyzéshez

 1. Zebranyúl szerint:

  a kukás, pontosabban kuku, nálunk is nagyon menő…mondjuk nem vagy semmi, hogy ezt ebben a rekkenő hőségben végigcsinálod. mi ki sem szálltunk ma a gumimedencéből…

  • orsolya szerint:

   hát, negyed kilencre mi is hazaértünk, és magunkra zártuk az ajtót, lehúztuk a redőnyöket, a lányt kiraktam az előszobába – ott van a leghűvösebb – samuval meg medencepartit csináltunk mi is… meg ittuk a hideg gyümölcsteát literszám 🙂 le akartam fárasztani mindenképp, gondoltam, majd a séta megteszi hatását. ma már mi sem mentünk sehová.

 2. Katity szerint:

  A kukásnap nálunk is kitüntetett nap (úbazz ma jönnek, egyébként, kösz, hogy szólsz, kihúzom a kukát), ráadásul kétszer jönnek (a szelektívért délután) olyankor egész nap van miről beszélni 🙂

 3. zsoofi szerint:

  Szerintem, legközelebb hívd be hozzátok a kukásokat elvégezni a dolgukat. Laja örülne. Te is, mi? :S
  Azért, a kukások számára ti legalább akkora látványosság lehettek, mint ők nektek…
  De különben meg nagyon édesek lehettek!!!

 4. zsoofi szerint:

  ja, és az animal cannibals-ért meg a duci nénikért pontlevonás jár. De komolyan!

  • orsolya szerint:

   a kövéreket még értem, de az animal cannibalsért? az animal cannibalsért?

   “na jó ne piszkálj
   ez a freestyle”… 😀

TAPSOT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s