tegnap

amikor végre aludt volna a kicsi, de apámnak persze olyankor kell nekilátni füvet nyírni, aztán végre megint elaludt, de akkor meg a nagy örömében “szija jóóóóóóóóziiiiiiiii!” felkiáltásokkal ütögette a hátát, és persze erre felébredt és visítani kezdett, lajos meg azért nyígott, mert rászóltam, hogy hagyja már végre békén, inkább örüljünk, hogy alszik és játsszunk valamit kettesben, arra gondoltam, jó lenne most elszökni innen, és tíz év múlva visszajönni, de rájöttem, hogy pont akkor tinédzserek lesznek, elvileg most kellene cukinak lenniük ahhoz, hogy akkor is szeretni tudjam őket.

és végülis azok.

mert pl tegnap bölcsiben voltunk játszóházban, és lajám egyesével minden kisgyerekhez odament, leguggolt, és köszönt (szija kisfiú/kislány!), és egy csomó mondókát tud (elalvás előtt azt mondogatta, hogy másik busz, kiesett a kereke, jancsi bácsi megette, kór-ház-ba, holnap temetése, felesé-ge.), és elpakolja maga után a játékait, meg azt is mondta, hogy “jozi anyájé. samu is anyájé. szereti.”

a kicsi meg ilyen, ha épp nem ordít (ritka). minden csajos cuccot kinőtt, amit anyu túrt neki, mert már 4 kiló és 57 centi, de valahogy kitölti a 62-es ruhákat is. (igen, kupleráj van.)

Fénykép0341

Kategória: élünk | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

11 hozzászólás a(z) tegnap bejegyzéshez

  • orsolya szerint:

   :-)) jó kislány ő, csak sokat sír. persze ez is relatív, tutira vannak visítósabbak is, csak nem vagyunk hozzászokva ennyihez sem.

  • orsolya szerint:

   mindenki annak szurkolt, hogy így legyen 😀 egész végig ezt hallgattam, hogy no, majd megtudod a másodikkal, úgysem lesz még egyszer ekkora szerencsétek stb stb. én meg mantrázom magamban, hogy egy fikarcnyival sem rosszabb ez sem, csak neki jobban ki kell mutatnia az érzéseit. 🙂 nehéz neki az átállás, de majd kikupálódik.

 1. mokinéni szerint:

  apjuk még nem jött haza végleg?

  • orsolya szerint:

   ma jön haza. most mondjam, hogy megint lekésték a csatlakozást, mert eleve egy óra késéssel indultak, és 50 percük lett volna az átszállásra? 😀 kabaré.

 2. Brigi szerint:

  Ooooo, anyam, de edes kis hajasbaba 🙂
  Kezdodik a bolcsis szopoag? :-S

  • orsolya szerint:

   á, majd szeptemberben élesedik. csak ebben a félévben minden második szerdán volt játszóház, főként a leendő bölcsiseknek, és csak most, az utolsó alkalomra jutottunk el.

   • Brigi szerint:

    Jut eszembe: te meg bolcsibe iratod az urfit, nem oviba, ugye? Merthogy 2,5 eves kortol mar mehet oviba is az uj rend szerint; ha az neked kedvezobb. Es nemtom, nalatok mivel szomoritjak a tobbszoros kismamakat, de itt pl ha tgyas/gyed-en vagy a kisebbel otthon, erosen fizetos a bolcsi/ovi a nagyobbnak, mondvan: anyuka ugyis otthon logatja a labat, otthon lehetne mindket csimota…

    • orsolya szerint:

     nem, bölcsi lesz, több okból is. a többszörös kismamákról meg nem tudok nyilatkozni, mert Szirénke után nem kapok semmit a családi pótlékon kívül, így tudok dolgozni (mert azt meg muszáj).

     amúgy szerintem mindenhol ez van, ha otthon van anyu a kisebbikkel… nekem is említette az igi néni, amikor a jelentkezés volt. persze attól ez még rohadék egy szemlélet, mert szórakoztass egy kétévest egy újszülött mellett, haha.

TAPSOT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s