a rózsaszín ötven árnyalata

most jó. jobb. itthon a férj, és kicsit könnyebb, a lelkem is. persze minden más maradt a régiben, de ez nagyon sokat számít.

laja iszonyú édes volt, amikor meglátta az apját. döbbenet, félmosoly, majd minden keze ügyébe kerülő tárgyat odaadott neki szeretete jeléül (a bugyimat, egy üres pizzás dobozt, egy pikk dámát, egy ki tudja, minek a kulcsát, a cumiját stb). aztán amikor esti alvásra került a sor, persze apa is kellett az altatáshoz, és akkor a nagy ágyon feküdtünk hárman, középütt a sarj, akinek újabban az a szokása, hogy elalvás előtt megfogja a fülem (szerencsére nem morzsolgatja, és őszintén remélem, hogy most nem kiabálom ezt el), szóval a sarj felült, és egyik kezével az én fülem fogta meg, a másikkal meg az apjáét. és áradt a csí meg a szerelem.

a beszédfejlődése ismét nagyot ugrott, mindent ragoz (igéket még nem nagyon mond, de a főneveket minden lehetséges módon ragozza) pl traktor helyett az új kedvenc, hogy tartálykocsi (tartálytocsi), de a gránátalmára (két pofára falja, nagyon örülök neki) kitalálta, hogy az kukuci alma (mert olyan, mint a kukorica, ugye, csak piros), ha olvasni akar, mondja, hogy mukaka (ez a szemüveg), és hozza  a könyvet, aztán két méterről már tolat, hogy beleüljön az ölünkbe, imád táncolni mindenféle bulis zenékre, amit a lüke nagybátyja előszed innen-onnan, és minden este kéri, hogy a roziról meséljek neki (roziról!), reggel pedig ébredés után a tesó is kap puszit.

tegnap elvágódott a kisszékével, lett egy jó nagy púp a fején.

tegnapelőtt az apám csukta oda az ujját az ajtóval, jött is bepanaszolni: anya! tata! ajtó! keze! eltört!

Kategória: élünk | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

TAPSOT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s