16

Ennyi hónapos lesz nemsoká.

Puszit ad, cuppantósat. A gyerekeknek magától, ezret. Felnőtteknek kérésre.

Hónapok óta önállóan iszik pohárból.

Végre megy, egy kicsit, pár lépést (bár ha erőltetnénk, tudna több métert is menni). Sportoltatjuk, de nem visítósan, mint a gyógytornán.

Még mindig álomba kell puszilgatni. Ha idő előtt abbahagyom, akkor vagy simán morog, vagy fúrja hozzám a fejét, hogy hé, nem ez van a szerződésedben, anyám.

Bólogat, ha igen, és rázza a fejét, ha nem.

Mondja: állathangok (vau, háp, bú, ssssz – mint a kígyó, röf, kisindián, gágágá, meg nem tudom, mi van még), bumm, hoppá, csüccs, nnnna (ha valamivel készen van), mindjárt, bubi (mint a buborék), családtagok neve, cipő, hapci, jaj, kaka, pipi (pisi).

Általában egyszer azért felkel éjszakánként, de ennyit már kibírok. Még mindig szopizik, de már csak elalvás előtt, és egyre kevesebbet, szerintem max. egy hónapunk van még így. Nem is bánom már.

Foga még mindig nyolc.

A formabedobósban már egész ügyes, még nem megy neki minden, és néha be is gurul miatta.

Szeret takarítani és rendet tenni (kitől örökölte???) – van, hogy fürdeni kis ronggyal megy, áll a kád szélénél, és sikálja. A játékait elpakolja.

Szeret enni, a sajtot és a tejfölt különösen. Meg a sonkát is, és a parasztkaja még mindig menő.

Ilyen jószívű gyereket még nem láttam, és nem azért, mer rokonom, de tényleg. Ha labdázunk, mindig ügyel arra, hogy mindenkinek egyformán gurítsa. Ha eszik, megeteti ő is, aki körülötte van. Ha a kis barátja elhagyja a rágókáját, utána viszi (és berakja a szájába, bár ez néha fájdalommal jár, mert van, hogy túl mélyre dugja, hihi). Ha valamelyik gyerek kéri a játékát, odaadja.

Imád hintázni. A kutyákért odavan, néha álmában is ugat.

Próbálgatja az akaratát, prímán meg lehet különböztetni, mikor van tényleg baja, és mikor szeretne valamit elérni a hangadással. Ez utóbbi esetben ugyanis rekeszt, mint a nagyok, a fejét hátraveti, és a fénykorában lévő Joe Cockert is megszégyenítené a rock, ami kijön a torkán. A történeti hűség kedvéért azért idebiggyesztem, hogy nem sűrűn, és nem hosszasan vannak ilyenek, mert általában meg lehet vele beszélni a dolgokat.

Táncol, a legrövidebb muzsikára is, mindegy, hogy reklám szól vagy valami boltban vagyunk, vagy az autóban. Általában ilyenkor dúdol is hozzá. A kacsatáncot is el tudja járni (igen, a kézzel csipogást is. a fenékriszálás mondjuk még csak fel-le megy neki, oldalra nem, de szerintem az sincs messze.)

Egy szupermen, és kész.

szuper

Kategória: 1 év+, 10. hónap | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

8 hozzászólás a(z) 16 bejegyzéshez

 1. mm szerint:

  szeretünk barb…izé Laja, na :)))))) ❤ ❤ ❤

  • maripen szerint:

   :-))) ugyehogy? nem győzök hálát adni, amiért hozzánk jött, és nem tudom, mivel érdemeltük ki, de nagyon jó, hogy így alakult!

  • katkukac szerint:

   azért az “álmában is ugat”-nál elkezdtem kicsit vinnyogni.

  • Ruby szerint:

   Nekem a parasztkaja rész tetszett a legjobban 🙂 ismerős 🙂

  • jikka szerint:

   [katkukac](#12563336): nézd, van aki villamos, ő kiskutya 🙂
   a táncol a lgrövidebb zenére rész az annyira jó, tuti ó is produkálni fogja az összes gyerekem múltheti metro áruházbéli táncolását a számlanyomtató hangjára (igen, a 17 éves 190 centis is, sőt, ő kezdte).

  • KisbĂ©ka szerint:

   Nekem a ragokas resz a kedvencem, mikor kicsit melyre megy 🙂

   Ne faggasd a zuniverzumot, hogy mivel erdemeltetek ki, hanem elvezd, es gyorsan egy kistesot ossze kell hozni, ha mar ilyen jo a szeria 😉

  • maripen szerint:

   :-))

   ezt az ugatást amúgy úgy képzeljétek, hogy alszik, hirtelen felemeli a fejét, adott esetben kikapja a cumit a szájából, közli, hogy vauvau, aztán fejet (és cumit) vissza, és alszik tovább. halálos, a férj azt hitte, túlzok, aztán mikor egy lánybúcsú miatt magukra hagytam őket, írta az sms-t, hogy ugatott álmában 😀

   @jikka: mi is ilyenek vagyunk tesómmal 😀 a mai napig. reklámra már talán nem, de számlanyomtatóra mi is buliznánk. 🙂
   szóval ezt volt kitől örökölnie/eltanulnia 🙂

   @Kisbéka: inkább élvezem, amíg lehet, aztán majd akkor jöjjön a kistesó, ha úgy érzem, nem teljes a család. meg ha Lajám elég nagy lesz ahhoz, hogy hozzon egy pohár vizet, ha a belem készülök kiokádni az öcsi/hugi miatt.

  • KisbĂ©ka szerint:

   [maripen](#12565355): en is igy tervezem az ocsihugi kerdest – csak en hanyas nelkul 😀

TAPSOT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s