Biológiai óra

Az van neki. Az enyém meg mindjárt darabokra hullik, a rugó már kiáll belőle.

Ugyanis kb. két hete úgy van, hogy Laja percre pontosan óránként ébred éjszaka. Jó, néha 3-5 perc eltéréssel. Akkor mellre teszem, bekapja, és abban a pillanatban visszasüllyed.

Azt hiszem, szeparációsan szorong szegény, meg a foga is jön, és a fejlődése is ugrik, de konkrétan tudom, hogy ezzel embereket kínoznak. Egyelőre még viszonylag jól bírom, mert napközben alszom vele én is, a férj meg hosszúszüneten családot látogat, szóval legalább őt megkíméli az élet, de azért na.

Már próbáltam, hogy az aznapi pólómat berakom a feje alá, hogy érezze a szagomat, de nem örült neki annyira, mint vártam (nem aludt többet).

Valakinek ötlet? A sírni hagyás nem opció, a suttogós módszerek sem. Minden ellenérzésemet legyőzve még homeopátiás bogyót is adtam neki, első alkalommal meg is lepődtem, mert hatni látszott (négy végigaludt óra, hurrá! és utána is csak egyszer kelt reggelig), de aztán kiderült, hogy valószínűleg csak a csillagok álltak együtt szerencsésen. Azóta nem kap cukorkát.

Országomat egyetlen éjszakáért jeligére…

Kategória: 11. hónap | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

6 hozzászólás a(z) Biológiai óra bejegyzéshez

 1. Kisbéka szerint:

  pffff…. ezt a szeparációs szorongást tőled hallom harmadszor az elmúlt pár hétben, és kezdek félni tőle… nem hangzik jól egyáltalán… és sajnos a másik két édesanya sem tudott tuti, örök jól bevált receptet rá…

  (az egyik mondjuk hagyta, hogy a 15 hónapos kisfia magára rántsa a forró olajat, miáltal 2 együtt töltött hét lett a jutalmuk kórházban, összezárva, meg műtét meg ilyen finomságok, de ezt a verziót SEMMIKÉPPEN nem ajánlom…. akkor inkább keljél vele éjszaka óránként….)

  • maripen szerint:

   húbasszus, ez durva.

   amúgy meg ne fél tőle, mert ígyis-úgyis eljön, és ha félsz, sokkal rosszabban éled meg. 😀 olyan ezt, mint az oltás a suliban, egymást paráztattuk, tök fölöslegesen.

  • Kisbéka szerint:

   [maripen](#11925019): és azt rejtik a könyvek, hogy kb mennyi idő, mire ezen átesik a gyermek? vagy ez ilyen nagyon változó, pár naptól hónapokig eltartó finomság?
   (persze tudom, hogy minden gyerek más, blabla, de na, a hasfájásra is mondják, hogy 3-4 hét és kész. vagy 3-4 hónap, ha nem vagy szerencsés….)

  • maripen szerint:

   hát, több szakaszban jön… van ez a 8-10 hónapos kor körüli, meg 1-másfél évesen megint, ahogy nyílik a világ, meg rájön, hogy anya meg ő nem egy és ugyanaz.
   de elég sok szakirodalom fellelhető hozzá. meg hát tényleg mindenki másképp éli meg. engem nem zavar, nem is nyomja durván, csak ez az alvás lenne nyugodtabb (már alakul, amúgy)

  • Magdaleha szerint:

   szia! Tart még az éjszakázás? Nálunk csak az együtt alvás vált be ilyenkor, aztán arról is leszoknak…

  • maripen szerint:

   szia! üdv újra itt!
   mi mindig együtt alszunk… szóval ez nem segítség nálunk 😀 de már jobb amúgy, kb. 2-3 alkalommal kel.
   most találtam egy jó könyvet, ami nem akarja rám erőltetni az egyetlen igazságot, és nem is arra biztat, hogy hagyjam sírni, szóval most annak a megoldásaival próbálkozom. lassan, de biztosan haladunk. 🙂

TAPSOT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s