James Bonding

Tegnap megint ugrabugrálni voltam, egyedül hagyva a szerelmeimet, hadd fiúskodjanak (ez a male bonding).

Mondtam a férjnek, hogy direkt kihagytunk egy alvást (igen, hagyTUNK, délután én is úgy maradok), hogy ne legyen sok gond, és aludjanak egyet, mint a múltkor. Ha meg felébred, etesse meg, kikészítettem. De ha mégsem alszik el, akkor 6-fél 7 körül tutira megéhezik, akkor alvás nélkül is egyen.

Negyed 8-kor arra mentem haza, hogy a gyerek már nagyon nyöszörög, a férj ideges, a köntösöm van rajta, és szemrehány, hogy holafenébenvoltál (megjegyzem, 7-ig tart az ugrabug). Aztán megtudtam, hogy egy hunyást sem aludtak, Lajos csak nyígott, de nem izomból, csak a diszkomfort jelezte. Ilyenkor a férj gyömöszölte, gurigázta, röptette, (ez a James Bonding) attól jobban lett, de amint abbamaradt a foglalkozás (a férj karizma is véges, mint kiderült), a nyígás kezdődött megint. A kedves férjnek ugyan eszébe jutott, hogy mondtam, hogy etesse meg, de arra gondolt, hogy normális esetben mindig fürdés után van vacsi, akkor most is biztosan fürdeni akar a gyerek. És akkor a nagy kádban megfürödtek (jaj, kavicskám, csuda szerelmes lettél volna belénk, amikor vittem ki, meséltem neki a Sün Balázsból, ami eszembe jutott. így: “s a legkisebb, Sün Balázs” “És az ing!”), én meg arra értem haza, hogy az ágyunkon  öltözteti a nyűgös, de legalább irtó jó szagú gyereket abba a ruhába, ami egész nap rajta volt. (nem tettem szóvá, mert az megviselte volna a lelkét)

Aztán közölte, majd akkor vigyáz rá legközelebb, ha visszatudja hozni a távirányítót, és meg tudja modani, mit akar nézni a tévében.

Na de minden jó, ha jó a vége, a gyermek is jóllakott, a káposzta is megmaradt, a férj világa is kisimult, és mindenki szeret mindenkit, jövő héten is mehetek.

Kategória: 9. hónap | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) James Bonding bejegyzéshez

 1. Kisbéka szerint:

  irigyellek a délutáni alvásért…
  nekem irtó hullának kell lennem, hogy én is “úgy maradjak”, de ezt az állapotot még csak 2* sikerült elérnem.
  úgyhogy marad a félhulla állapot… :S

  • maripen szerint:

   mi arról voltunk híresek, hogy bárhol, bármikor el tudunk aludni… szóval azt hiszem, meghalnék a délutáni alvás nélkül. 😀 és ha hazajön a férj, akkor ideális esetben még egyet szoktunk szundizni :-))

TAPSOT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s