Három kívánság

Az úgy volt, hogy a férj elment hosszú útra a messziségbe. Autóval, persze. Légkondival, naná (mert fűtötte a tettvágy. meg a szerelem. a nap.). Aztán a hodályban,  a hegyek között, ahol aludtak, nyitva volt minden, és már csak ez hiányzott neki egy kiadós megfázáshoz. Mire hazajött, már alig volt hangja, köhögött és folyt az orra. Ez volt az első alkalom, amikor azt kívántam, bár én kaptam volna el, hiszen mind tudjuk, milyen a férfi, ha szenved. (az enyém az első tüsszentés után panaszosan kullog hozzám, hogy csináljak vele valamit, meg akar gyógyulni, és bármilyen szörnyűséget hajlandó ezért a szájába venni).

Aztán eljöttünk a fatornyosba, és itt volt a második alkalom, amikor azt kívántam, bár én  kaptam volna el, mert a beteg férjnél csak egy rosszabb van, mégpedig az a beteg férj, akinek az anyukája 10 méteres körzetünkben tartózkodik. Mert ekkor az anyukája közelségével együtt exponenciálisan nő a sóhajok és pillarebegtetések száma (konkrétan most olyan mértéket öltött a “fiam, meg fogsz gyógyulni, én tudom, hogy meg fogsz gyógyulni”-szurkolás, hogy ki kellett mennem a szobából röhögni. de végül mindenki vette a lapot, szóval nem lett gáz.)

És amikor Laja egy hete nem aludt már egy hunyásnyit sem, és azt hittem, a foga miatt, majd egyik reggel úgy ébredt, hogy a szempilláját összeragasztotta a takony (bocs), és azóta lázas is lett, meg köhög szegény, na, az volt a harmadik alkalom, mikor azt kívántam, hogy bárcsak én kaptam volna el (az apja helyett is – mert így még időben tudtam volna ellenanyagot adni a gyereknek a szupertejemmel, ugye. a múltkor se lett semmi baja.)

A kívánságom végül teljesült, én IS beteg lettem, hálistennek a férjnek már kutya baja, én meg végre gyárthatom az ellenanyagot ennek a kis húsgombócnak (természetesen azért orvosnál is voltunk vele).

Úgyhogy most akkor kívánjuk együtt azt, hogy legyen béke, szabadság és egyetértés gyógyuljon meg mindenki, aki beteg.

Kategória: 5. hónap, apa, kezdődik! | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Három kívánság bejegyzéshez

 1. paintressy szerint:

  ámen! 🙂
  azért amikor elképzeltem férjet, amint a mamájának szempillát rezegtet és sóhajtozik, akkor nem tudtam csak csendesen mosolyogni 🙂

  • 176176 szerint:

   Legyetek jol es egeszsegesek!
   Mielobb 🙂

  • maripen szerint:

   [paintressy](#11578711): na, és akkor azt képzeld el hozzá, hogy a sóhajtást egy köhögőroham követte, először igazi köhögéssel, aztán öhö-öhö-ehe-öhö, na, és ekkor volt a felfelé esdeklőn néző rebegtetés. hát én sem kicsit röhögtem.

   [bekalesen](#11578999): köszi! 🙂 jó úton járunk, azt hiszem.

TAPSOT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s