Szomszédok

“Mióta maguk ideköltöztek, se éjjelem, se nappalom, állandóan dübörögnek, az ajtót csapkodják, és veszekednek egymással, egy kis tolerancia nem ártana, nem gondolják? Máshogy is le lehet vezetni a felgyülemlett feszültséget. (tessék bejönni megnézni, hogy be se tudjuk csukni az ajtót, mert szorul, hát hogy csapkodnánk?) Nem megyek be, nem érdekel, hogyan élnek, csak éljenek csendben, egy kis tolerancia, mondom, az kellene maguknak. Meg az az állandó fúrás-faragás (de tényleg tessék bejönni, egy árva képünk nincs a falon még, két karnist fúrtunk fel szerda délután kettőkor, az összesen négy lyuk volt. Tetszik kérni egy kis teát, vagy kekszet?) de nem baj, majd figyelni fogok, és ha szándékosságot vélek felfedezni a tetteikben, ha látom, hogy direkt nem hagynak pihenni, akkor majd én is megkeserítem a maguk életét, tudok én éjfélkor fapapucsban járkálni, és van még pár trükk a tarsolyomban.”

mondta a fölöttünk(!) lakó néni, miután végre otthon talált bennünket, ugyanis mióta beköltöztünk, ötöt aludtunk ott az új lakásban, gondolom, nem kis meló lehetett neki naponta háromszor lejárni és a csengőt nyomni (a közvetlen szomszédok nagy örömére). nem tudom, mi lesz, ha odaviszek egy újszülöttet, lehet, hogy felhallatszik majd, ha sírdogál, de ha a néni felébreszti a gyerekemet, nem biztos, hogy leszek olyan türelmes, mint most voltam vele.

erről a néniről amúgy az a hír járja, hogy kiüvölt a játszin rohangáló gyerekeknek, hogy takarodjanak haza, vagy kussoljanak, és ha nyávogást hall, kiáll az erkélyre, és elkezd ugatni. nem baj, majd bezárom magam a kis kagylóhéjamba, és kívülről nézem ezt az egészet.

Kategória: teleregény | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Szomszédok bejegyzéshez

 1. mm szerint:

  azonnal megcsinál(tat)ni a csengőt, hogy egy kapcsolóval ki tudd kapcsolni, mert az ilyen boszorkányok (és a postás) mindig akkor jön, amikor a gyerek alszik.

  • maripen szerint:

   igenis, anyu. (amúgy tényleg, a férj pont tegnap este ígérte meg, hogy kiiktatja a csengőt)

  • anyessz szerint:

   Fúúúúj! Ne hagyjátok magatokat! Ppppont ilyen szomszédom van:(

  • maripen szerint:

   jááááj. de hogy tudjátok kezelni? soha nem voltam még ilyen helyzetben, és fogalmam sincs, mit lehet csinálni…

TAPSOT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s