A felhőm és én

Van, aki kutyát, macskát, vadászgörényt sétáltat, nekem fekete felhőcském van. Már egészen jól összebarátkoztunk, fel sem veszem, hogy ha elmegyünk egy teázóba, a nyolcvanféle teából egyetlen teázás alkalmával háromszor egymás után ki tudom választani azt, amelyik “épp tegnap fogyott el”, vagy hogy a frissen vásárolt autót nem írathatjuk a nevünkre, mert végrehajtás alatt áll, vagy akkorát esek a biciklivel, hogy a monoklim láttán a férjet lekapja a bolti pénztáros a tíz körméről, hogy milyen férfi, aki így veri a feleségét, de én meg miért tűröm.

De ilyenek eddig (nagyjából) csak házon kívül történtek velem (na jó, kivéve, amikor jól meghúztam a pöttyös bögrébe hűlni  kitett olajat ((de ki teszi az olajat pöttyös bögrébe? ki? hát az anyám)), mert azt hittem, tea – nem volt finom). Ez a ma reggel viszont más volt, mint a többi.

A férjről eddig is tudtam, hogy igen intenzíven álmodik, néha beszél, sőt, egyszer konkrétan izomból ellökött magáról, mert azt álmodta, rám fog zuhanni egy nagy kötél, és ezzel megmentette az életem (szerencse, hogy ő aludt kívül, különben tuti legurulok).

De ma reggel randim volt a komámmal, lenyomtam a szundit és még odabújtam a férjhez, de össze volt gömbölyödve, ezért csak a tenyerem dugtam az arca alá, a párnához. Így idillkedtünk vagy két percig, már majdnem visszasüllyedtem, amikor egy fura CCCC hangot hallottam, olyat, mint amikor valaki köp egy hetykét a szájában gondosan, percekig gyűjtögetett nyálból. Aztán melegséget éreztem a tenyeremen. Aztán azt, hogy valami folyik végig az ujjam között. Igen, a férj konkrétan a tenyerembe köpött egy szépet. Sírva röhögtem (meg persze törölgettem a pólójába), erre felébredt. Azt álmodta a szentem, hogy tűzoltó, és a szájába ment a hamu, ki kellett köpnie.

Az én hősöm.

Kategória: így megy ez | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

TAPSOT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s