mondd, te mit választanál

Az MTA által kiadott névlistát böngésszük, de mivel nem szerepel rajta, amit kitaláltam, és illene a férj vezetéknevéhez (ám rajta van a Norisz is, valóban vannak vicces szülők, mi is ismerünk egy Csákot, komolyan), kitaláltuk, hogy Bajnok Acél, vagy Bátor Vitéz lesz (megemlítettem a luciáéknál is felmerült Vulkánt, de erre a férj azt mondta, hogy ez predesztinálja a pornózásra, ráadásul senki nem hiszi majd el, hogy nem művésznév, szóval hanyagoljuk).

Vagy lehetne Brájen vagy Gejza is (igen, így). A férj viszont egyre jobban ragaszkodik a Lajához. A végén önbeteljesedik a látomásom. (A Lajossal tényleg csak annyi a bajom, hogy pl. az orvosi rendelőben szólítják, hogy Némedi Lajos, és várják az 55 éves, bajuszos vízvezeték-szerelőt, és akkor megyek én a pihe-puha jó szagú gyerekemmel, bajusz max. rajtam. A Lajos nem gyereknév. És azt jelenti, hogy hangos, de az én gyerekemnek még a neve se legyen hangos, legyen “anya szeme fénye”, vagy “apa hátramozdítója”, vagy “kis huncutbogár”.)

Jaj, de nehéz ez. (Azért most próbálok keresni egy ’90 előtti utónévtárat, hátha abban lesz valami használható).

Kategória: apa, kezdődik! | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

7 hozzászólás a(z) mondd, te mit választanál bejegyzéshez

 1. katkukac szerint:

  ilyen fapados nevek mint Máté nem játszanak? Most nem konkrétan azt javaslom, hogy legyen a Laja Máté, csak valami áccerű. Mondjuk nekem az a mániám, hogy ne lehessen becézni, pedig tudom, hogy nem lehet megúszni…

  • 2657 szerint:

   Hát… amikor nagygyereket vártuk türelmetlenül, a barátaink nagy nyomást gyakoroltak ránk, azt akarták, hogy Koppány legyen a neve. A gyermek nyilván megérezte ezt, és minden befolyását latba vetve inkább lány lett.

  • 2657 szerint:

   Nekem egyébként bejön a Lajos. Az tuti nem lesz az ő korosztályában tucatnév.

  • maripen szerint:

   kuk, én is olyat szeretnék, amit nem lehet becézni, de rájöttem, hogy a nagyszülői (és óvónői stb) lelemény nem ismer határokat (ld. a lent említett zaluskát), szóval akkor inkább olyat keresünk, aminek a becézése még elfogadható.

   [anyessz](#10984008): a Lajos tuti nem lesz tucatnév, szerintem sem. 🙂 Ez a gyerek nagyon úgy néz ki, nem ijedt meg tőle, de két hét múlva azért megnézzük, megvan-e még a cerka.

   Amúgy a kettes számú versenyző nálam a Lőrinc, ha elég sokat mondogatom, a férj is elhiszi, hogy jó lesz.

  • maripen szerint:

   itt egy statisztika.
   http://www.nevnaptar.eu/keresztnevek_statisztika.php?mod=ujszulott_fiu

   rajta van a lajos is! 😀

  • jikka szerint:

   [maripen](#10984634): hát az tény, hogy vannak elszánt dadusok, akik pl. az őzikeszeműt (kamilla) kamikának, ugyanakkor a nővérem flóra nevű lányát flórikának becézték. ugyanaz az intézmény egyébként

  • maripen szerint:

   [jikka](#10986913): valami hasonlótól tartok én is, ez nagyon komoly. de milyen sokk lehetett szegény óvónénik seregének, amikor bejöttek a külföldi és sorozatnevek (egy barátunk még mindig a kolompár marlonbrandót röhögi – és persze, nem szép dolog a nevekkel viccelődni, de…)

TAPSOT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s