w12 és fél (képek a múlt hétről)

Szóval a gyermek így nézett ki a múlt héten profilból (az én sílesiklósánc orrom örökölte. de milyen okos kis homloka van!):

12 hetes Csipisz

 

és ilyen, amikor integet, vagyis inkább ponyvaregényesen táncol, orrát egyik kezével befogva, másikkal meg kalimpál (legalábbis szeretném azt hinni, hogy nem a lúzer L-betűt mutatja inkább…a képen bejelöltem, hogy mit kell nézni):

Táncoló Csipisz

Mostanra meg már ott üldögélnek a fogkezdemények a szájában, és a bélbolyhok is kialakultak. A férj ettől teljesen odavan (minden héten megkérdezi, hogy mi újat tanult fejlődött a gyermek.)

És ma vezetés közben beugrott egy sms a lelki szemeim előtt, hogy (remélem, nem bántok meg senkit) “Örömmel tudatjuk, hogy megszületett Apjaneve Lajos, stbstb.”, és ezen annyira kellett röhögnöm, hogy a könnyem kicsordult, és felhívtam a férjet, aki egyáltalán nem találta ezt viccesnek, szerinte kiszúrnánk a gyerekkel nagyon (mondjuk egy felnőttnek szerintem nem gáz a Lajos, de egy csecsemőnek/kisgyereknek nagyon tréfás, lehet jó szigorúan mondani, hogy namostaztán te Lajos!), szóval a férj nem tartotta viccesnek, de aztán azon röhögött, hogy én hogy röhögök, és jó sokáig elvoltunk így, de megállapodtunk, hogy míg nem tudjuk a nemét, továbbra is Csipisz néven fogjuk emlegetni (csak az a baj, hogy nekem már csak Lajos, az én Lajoskám marad, és gondoskodom arról, hogy az apja se tudja elfelejteni).

 

 

Kategória: illusztráció, kétharmad | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

28 hozzászólás a(z) w12 és fél (képek a múlt hétről) bejegyzéshez

 1. maripen szerint:

  most esett le, lehet, hogy a L betűs kezével is azt akarja mutatni, hogy őt Lajosnak hívják. hm.

  • csepp szerint:

   és a nemjóhelyen lévő lepényről tudni valamit? kezd már jó helyre kúszni?
   tud egyáltalán? :-O

  • maripen szerint:

   @csepp mivel anyósom nagyon aggódott miattam, tegnap elhurcolt a női klinikára, hogy ott bemutasson egy orvosnak (külön bejegyzés lenne). uh-val azóta sem vizsgáltak, de megmutattam a leleteim, és rákérdeztem ennél a dokinál is, és mondta, hogy tessék megnyugodni, ahogy tágul a méhem, szépen fel fog vándorolni (úgy képzeld el, mint egy mintás lufit, amit ha felfújsz, a mintája is mindig máshová kerül a benne lévő levegő mennyiségétől függően), a 18. heti vizsgálaton már tuti fentebb lesz. úgyhogy a férj most minden este beszél a lepényhez is, hogy tudja, hol a helye 😀

  • csepp szerint:

   jól teszi 🙂
   aranyos, hogy így áll a dologhoz, hozzád. rendes ember, jó helyre kerül ez a kis töpörtyű 😉

  • maripen szerint:

   rendes ember hát, különben nem mentem volna hozzá…;-)
   a kórházban is mondta a szobatársam, (verte a férje, a sokadik picit szülte, és most menekülni készült egy anyaotthonba, fiatalabb volt nálam, de szinte az anyámnak tűnt szegény) szóval ő mondta, miután a férj minden nap megigazította az összegyűrt ágyamat, ha az ura csak negyed annyira szeretné/bánna jól vele, mint engem/velem az enyém, a feje sem fájna… akkor azért összeszorult a szívem, mert azt tényleg nem érdemli senki, amit ő kapott az élettől, de valahol magának is köszönheti…
   na mindegy, a lényeg, h remélem, tényleg jó helye lesz nálunk Lajoskának 🙂

  • csepp szerint:

   mikor én voltam bent a kórházban, olyan borzasztó volt látni, hogy a többi, hasonló okból ott lévő nő mellett (és nem kevesen voltak sajnos…) senki nem volt.
   nagyon büszke voltam arra, hogy nekem ilyen párom van, aki bánatában is teljes társam tud lenni, és bátorít, holott neki ugyanerre lett volna szüksége….

   azért azt jó tudni, hogy kifogtuk a tutit, nem? :D:D:D:D

  • maripen szerint:

   @csepp szerencsénk van, az már egyszer bizonyos 🙂

  • Daama szerint:

   Az nem baj, ha nekem a Lajoska jobban tetszik, mint a Csipisz? :-))
   A párod pedig remek fickó! Úgy elképzelem, hogy mindig a hasadhoz beszél…. Tudod még, hogy milyen színű a szeme? :-))))))
   /Jóvanna’! :-))/

  • Ruby szerint:

   Apukám Lajos, én pártolom a Lajoskát (őt gyerekként Lalikénak hívták:)))) Bírom a férjedben, hogy (számomra olyan ismerősen) igazából ellágyulós a marcona egyenruhás külseje mögött 🙂 Mert megérdemled.. 🙂

  • maripen szerint:

   @Daama Nem baj, nekem is jobban tetszik, csak a férj ragaszkodik a Csipiszhez (mert egy időben úgy nézett ki, mint a Rumcájsz, vagy nem tudom…)

   @Ruby Most már az összes barátunk tudja, hogy Lajos 🙂 Az egyik közölte, hogy agyamra ment a sok terhességi hormon, és a gyerek 18. születésnapjára kap tőle annyi illetékbélyeget, hogy megváltoztathassa a nevét:-))) De beszélgettünk róla, és igazából a férjnek csak az a baja vele, hogy a Lajos nem csecsemő, hanem egyből ötven éves. Ez a névválasztás olyan egy bonyolult dolog.

  • jikka szerint:

   @maripen az már biztos, hogy bonyolult. nálunk a középsőnek az utolsó héten változott a neve, pedig az első pillanattól (sőt már előtte évekkel, mert a fiam, ha lány lett volna ezt a nevet kapta volna) rebekának készült, aztán csak kamilla lett.

  • maripen szerint:

   @jikka mindkettő nagyon szép név, nálunk is esélyesek lennének, de a közeli baráti társaságban van mindkettő… :-/ i.j. de majd megálmodom, mint a lajost :-)))

  • katkukac szerint:

   A Lajos az tényleg felnőtt név. az Istvánnal és a Józseffel együtt, ezek körül egyiket se értem. A Máté viszont pont visszafele van, képzelj el egy 70 éves Máté bácsit.
   Ha ragaszkodik az L betűhöz (hiszen mutatja is), még mindig lehet Leopold, Lóránt, esetleg a nagymama örömére Lóbelt. 🙂

  • maripen szerint:

   @katkukac A Máté bácsi még hagyján, de a Bence bácsi már érdekesebb, pedig mindkettő milyen szép név. Vagy a Napsugár/Jázmin stb néni 🙂 De mire ezek a gyerekek felnőnek, addigra úgyis az lesz a megszokott… Olyan ez, mint a tetoválás, aki most televarratja magát, azzal vigasztalódik, hogy mire 70 éves lesz, addigra szintén sokaknak lesz tetkója.

  • jikka szerint:

   @maripen jaja, a szöszi igazából panna, bevallom, nem igazgatott nagyon, hogy pannanéni lesz majd (most sem), majd megoldja nagylányosan, ha eljön az ideje 🙂
   és akkor a dzsokibácsikról, meg dzsenifernénikről még nem is beszéltünk :-))

  • maripen szerint:

   A Panna is tök jó, és szerintem szinte mindenki ismer legalább egy Panni(ka) nénit :-)))

   A vicc amúgy, hogy még azt sem tudjuk, fiú-e vagy lány ez a gyermek, de mindenkinek az az első kérdése, hogy mi lesz a neve. Meg, hogy mikor jön a MÁSODIK.

  • Daama szerint:

   Mostanság hallottam s nekem újdonság a SZAFFI név. És még tetszik is. 🙂

   Egyébként hol vagy? És hogy vagy? 🙂

  • maripen szerint:

   @Daama Nahát, ez tök érdekes, éppen vasárnap fürdés közben jutott eszembe, hogy Szaffi, biztos valami van a levegőben. 🙂

   Egyébként itthon vagyok, jól vagyok! 🙂 Néha még van “akció”, de az teljesen viselhető, és mostanában a férj főz vacsorát, hogy kíméljen (így sokszor eszünk fiúsakat, pl. gombapörkölt, lecsó, vagy tegnap csilis bab :-)) )

  • mm szerint:

   Anno a Hegyi Barbara nyilatkozta, hogy a lánya azért lett B. Rozi, mert rá lehet szólni, hogy “Rozi, az anyád úristenit!”, képzeld el ugyanezt Franciskával.
   naugye:))))))
   nálam ugyan a gyerekprojekt nem aktuális, de az eddig jól bevált dupla női név (a mostani aktuális vezetéknévvel) nem lesz járható, másik név után kell nézni.
   viszont tökre jó, hogy mondjuk a Cecíliát már lehet Cilinek is anyakönyveztetni. ezen most elgondolkodtam:)))))

  • maripen szerint:

   :-))) Az apja vezetéknevéhez direkt jó kis nyelvtörő lehetne a Franci, megvettem!

  • anyessz szerint:

   Gyagyák vagytok, legyen már annak a gyereknek rendes neve, nem egy rajzfilmfigura lesz:) Most szegény mér’ nem kaphat igazi nevet, minek kéne már a naplóban is becézni!? Nnnnna.
   Egyébként meg tökmindegy, ha nekem lenne még egy lányom, az tuti Anna lenne, a Lajos meg igenis klassz. És legalább nincs belőle túl sok.
   És a lepény meg tudni fogja a helyét, főleg ilyen események hatására. Az enyém is pont így volt mind a kétszer.
   Úgy szeretném látni a pocakodat!:)

  • mm szerint:

   ja, apjaneve franciska —-> anyósod világgá szalad, az tuti :)))))))))))))))))

  • maripen szerint:

   @anyessz Ezt a rajzfilmfigura/plüssállat érvet már szinte minden barátunk felhozta :-))) És bár lesz “rendes”, nemzetközileg is kimondható neve, a Lajos valószínűleg rajta ragad (már ha fiú a szentem, két hét múlva kiderül, majd mondom neki, hogy ne szégyenlősködjön). A Csipiszt meg a férj erőltette, de már ő is átszokott a Lalira. 🙂

   @mm meg az anyám is, két legyet egy csapásra ;-)))

  • mm szerint:

   fLanciska:))) (istenem,és ha a raccsolás mellé még pösze is lenne…

  • maripen szerint:

   Apukámnak van egy barátja, imádjuk, de alig érteni, mit beszél, ugyanis a létező ÖSSZES beszédhiba megtalálható nála, hadar, raccsol, selypít, pösze és még dadog is. 🙂 A nyelvvizsgán direkt jól jött neki :-)))

  • 26066 szerint:

   állítólag én csak akkor vagyok pösze, ha hadarok.
   mondjuk én élesen tiltakozom ez ellen. de lehet, hogy a többieknek van igaza:)

  • maripen szerint:

   De moki, te szinte mindig hadarsz 😀

  • mm szerint:

   nem is, Bizonyos Ember szerint tök szépen fejlődöm, mondjuk tavasz óta… 😛 :)))))

TAPSOT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s