Az új hobbim

Az új hobbim teljes önmegvalósítás, Soma mamagésa a példaképem, aki körbepisilte a világot. Na, én is valami hasonlót csinálok.

Ha eddig azon aggódtam, hogy nem vagyok elég jó anya, mert nem hányok a gyerekemért, akkor most teljes lelki nyugalommal állíthatom, hogy nálam jobb anya kevés van.

A múltkori Corás móka óta öltözékem állandó kiegészítője egy szép (most már lehetőleg nem átlátszó) műanyag zacskó, ahová gyomrom tartalmát üríthetem, ha épp úgy hozza a balszerencse. És úgy hozta szépséges szülővárosom vasútállomásának aluljárójában, a prágai földalatti túrán *, egy sikátorban, különböző vendéglátó egységekben a nap bármely szakában, és persze a szálloda sem maradhatott ki.

 

*itt történt, hogy mászkáltunk a föld alatti termekben, mikor le kellett maradnom a csoporttól, aztán még egy teremmel hátrébb kellett mennem, a férj jött utánam, fogni a hajamat meg a derekamat, hogy össze ne essek, meg egyáltalán, lelki támaszt nyújtani, hogy mellettem legyen, ha már miatta van ez az egész. Ilyen csendben, feltűnés nélkül amúgy még sose hánytam (pedig van benne gyakorlatom), de mindez hiába… itt volt átlátszó a zacskóm… Amit még húsz percig kellett magammal hordoznom. Igyekeztem ám dugdosni, ahogy tudtam. Alig tudtam.

 

Mindenesetre empirikus úton megtapasztaltam, hogy nem a banán az egyetlen, aminek visszafelé is ugyanolyan íze van. Hanem például az epres joghurt is. Azért van, amivel vigyázni kell, a földalatti túra előtt nagy merészen bevágtam egy virgin mojitot, a menta egész szépen felmarta a nyelőcsövem – de legalább az íze megmaradt.

 

Meg az is volt, hogy amikor a buszon azt mondta a kisasszony, hogy “kényelmükre és biztonságukra két sofőrünk vigyáz”, akkor elsírtam magam, hogy ez milyen megható…

 

A mai napot végigaludtam, holnap vérvétel. Kíváncsi vagyok, hány szúrásból találják meg a vénámat.

Kategória: egyharmad | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Az új hobbim bejegyzéshez

  1. jikka szerint:

    a csokis keksz sem rossz visszafelé 🙂
    viccet félretéve, gratula 🙂

TAPSOT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s