A fogantatás

Most jöttünk meg az orvostól, aki egy kedves bajuszos bácsi, és alig találta meg a gyermeket a szívem alatt, mert, mint kiderült, fiatalabbnak látszik a hivatalos koránál (már a gyerek, nem az orvos. Ebben amúgy mindkettőnkre hasonlít, szóval még nem tudjuk, hogy anyjafia, vagy apjalánya. Esetleg anyjalánya/apjafia).

Mindenesetre megállapítottuk, hogy valóban közvetlenül a menstruáció előtt fogant, ahogy gondoltam. Hazafelé kitaláltuk a férjjel, hogy a gyereknek majd bábjátékban meséljük el a bulit (nem AZT a részét).

 

“Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy pihe-puha petefészek, ahol a kis peték milliói(?) laktak, és szépen egyesével, mindig ugyanabban az időben elindultak útjukra. Minden hónapban ünneplőbe öltöztek, pirulva várták a kiskatonákat egy szépséges csarnokban, de azok soha nem jöttek. Miután évekig hiába vártak, és végül mindig elhervadtak, egyikük fogta magát, és úgy döntött, ő bizony kéreti magát egy kicsit. Vagy az is lehet, hogy kicsit lusta petesejt volt, és elszundikált. Vagy az is lehet, hogy kíváncsi petesejt volt, és nem bírta kivárni  sorát, hanem követte a nővérét. Egy szó mint száz, nem a megszokott időben került ki a csarnokba, és öltözött ünneplőbe, mint elődei.  Az ő sorsa a későbbiekben is másképp alakult, mert a csarnokot egyszer csak elözönlötték a kiskatonák, azt kiabálva, hogy: hol a pina* hol a pete. Ő meg kiválasztotta közülük a legszebbet-legokosabbat-legszerencsésebbet-legnyalkábbat, és beengedte a szoknyája alá. Így lettél te, kisfiamlányom. Vagy kislányomfiam.”

 

*van az a vicc, amikor a medve nagyon kanos, és megragadja a sündisznót (de az erre összegömbölyödik):

-hol a pina, hol a pina?

a sündisznó remegő hangon közli vele, hogy de hát ő fiú.

mire a medve:

– mivel mondtad, mivel mondtad?

Kategória: egyharmad, egyszervolt | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

TAPSOT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s